bokeh

Hoe komt die baby in de buik?

Geertje Blogwedstrijd

“Nog even een rondje doen?” stelt Yara voor als we Noa naar school hebben gebracht. Samen lopen we langs de vijver. Het is heerlijk weer! Over een zomer konden we dit jaar niet praten, maar de voor en nazomer zijn lekker zonnig.

Op een bankje zit een dame te genieten van de zon, met haar handen op haar zwangere buik. Yara bekijkt het van een afstandje eens bedenkelijk en vraagt me: “mam zit er een baby in die buik?” “Ja” zeg ik. “Een mensenbaby of een dierenbaby?” “Een mensenbaby”.

“Ow hoe weet je dat dan?” “Omdat dierenbaby’s alleen bij dieren geboren worden en mensenbaby’s alleen bij mensen”. Ze moet erom lachen; “dat is makkelijk te onthouden joh!”

Als we dichterbij komen zwaait de dame naar Yara. Ze had natuurlijk al wel gezien dat Yara haar mooie grote buik erg intressant vond. “Mooi weer he!” zegt Yara als we voorbij lopen. “Vind de baby mooi weer ook lekker in buik?” “Heerlijk” lacht ze… ” Hij is aan het spelen in mijn buik, wil je voelen?” Ietwat onzeker kijkt Yara mij aan. “Wat voel ik dan?” vraagt ze. “Dan voel je klopjes tegen de buik”.┬á Heeeel voorzichtig legt ze haar hand tegen de buik en dan voelt ze een schopje van de baby. Ze schatert het uit!

Als we tussen de middag aan de boterham zitten vertelt ze Noa dat ze een baby in de buik had gezien. “Hoe zit die er dan in Yara? Gewoon los in de buik?” “Dat weet ik niet zegt Yara “dat kon ik toch niet zien, had een jas aan”. “mammm… weet jij dat?” De baby zit in een soort ballon in je buik. Leg ik ze uit. Op de computer laat ik ze een echo foto zien van toen noa in mijn buik zat. “Hoe is die baby daar ingekomen?” vraagt Yara.

uhmmm… dacht ik even… De ooievaar? zouden ze dat geloven? “Ik weet het! Ik weeet het!” schreeuwt Noa. “Leg jij het je zusje maar eens uit!” Ik was erg benieuwd naar haar theorie. “Mama heeft een eitje in haar buik en als die krakt dan komt er een baby uit in een ballon en als ie geboren wil worden prikt ie em door met zijn nagels”

“Oww zegt Yara nu snap ik het helemaal” PFFF… was ik even blij! ­čśë

Geertje is de moeder van Noa (5) en Yara (3,5)