meisje en moeder

Met beide benen op de grond

Gastblogger Blogwedstrijd

Het tijdperk van buggy’s, luiers en fruithapje ligt ver achter ons. Zo zitten wij niet meer bij een zandbak of glijbaan. Wij zitten op zaterdagavond met kleine oogjes te wachten of we ze kunnen halen van een fuif. Wij hebben te maken met kleedgeld en zakgeld. Kortom stof genoeg voor een blog!

We trekken al weer een aantal jaren de wijde wereld in. Dit jaar gaan we voor een rondreis met de camper door Californië. Samen met manlief, dochter van `14 ½ en zoon van bijna 17 vliegen we naar LAX. Met luisterboeken en DS spellen vermaken die van ons zich de komende 12 uren prima.

Na al het geren en gevlieg van de laatste inpak en opruim dagen doe ik lekker mijn ogen dicht. Aangekomen in LAX is het overweldigend; Limo’s, palmbomen, mega Billboards! America here we come! We gaan onze camper ( RV) 30 Feet Long halen.

Manlief rijdt erin weg alsof hij nooit anders heeft gedaan. Hij manoeuvreert het grote gevaarte dwars door LA op zoek naar de Universal Studio’s. Onze Tom Tom op de Iphone brengt ons ongetwijfeld zonder problemen naar de ingang. Maar dit poortje is wel erg smal. Dat gaat niet lukken zonder de spiegel er af te rijden. Waar zijn al die andere toeristen met hun RV? Oh oh de security. Dit is de personeelsingang ze gebaart ons waar we heen moeten. Dat wordt keren op de weg, maar hoe, chauffeur in de stress, moeders zegt maar ff niks. Zoonlief springt uit de RV om te kijken of manlief niet een palmboom mee neemt. Dochter schaamt zich rot voor haar onnozele family. We lijken wel petticoat in de grote stad. Pfff gelukt! We rijden weer maar waar heen?

Ahhh Moeders ziet een prachtige jogger en springt als een jonge meid uit de RV. Woh wat een glimmende six pack. Koptelefoon, trui om de middel en zo heerlijk ruikend naar cocos. Ik vergeet bijna wat ik moet vragen. Al dribbelend wijst hij de weg en met een HAVE FUN dribbelt hij verder. Met de cocosgeur nog in mijn neus sprint ik terug. Zagen jullie dat? Wohhh en hij rook lekker! Wat een six pack….

Waarop dochter zegt: Ja maar jij zag er niet uit met je ouderwetse zonnebril, pet en bergkisten! Met beide benen sta ik weer op de grond!

Ilse (pseudoniem) is de moeder van een zoon (17) en dochter (14)