bokeh

Op en top moeder

Gastblogger Blogwedstrijd

“mam, mam…” Ik voel 2 kleine handjes die me zachtjes door elkaar schudden. Ik rek me uit en kijk met een schuin oog naar mijn wekker. Half 8! Zucht. En dat voor een zondag. Ik hijs me met al de kracht die ik op dit vroege tijdstip in me heb uit bed, trek zonder echt te kijken mijn joggingbroek aan en waggel achter dochterlief aan naar beneden. Ik zeg haar nog zachtjes te doen zodat haar broer en vader nog even kunnen blijven liggen maar het is al te laat, vanuit zijn slaapkamer hoor ik mijn oudste chagrijnig roepen dat ze ‘haar bek’ moet houden. Zucht! En dat op de vroege ochtend. Natuurlijk wijs ik hem op zijn woordkeuze en zeg dat hij zich nog maar een keer om moet draaien. Ondertussen bedenk ik me dat de jongste voortaan toch maar iets later naar bed moet op zaterdagavond en de oudste absoluut eerder.

De jongste komt huilend naar me toe; “mama, Djustin heeft de afstandsbediening afgepakt!” Nog voordat ik antwoord kan geven schreeuwt de oudste terug dat zijn zusje hem uitgescholden heeft. Ik hoef niets te zeggen want Djoy kan wel voor haar zelf op komen. voor ik het goed en wel besef hebben ze ruzie, alweer. Zucht. Ik spreek ze beiden toe en wijs ze op het vroege tijdstip en het feit dat de buren op zondag nog wel wat langer willen liggen. Wanneer ik ze beiden tevreden gesteld heb en me weer omdraai naar de computer begint het weer van voren af aan. Zucht.

Om half 6 zet ik de borden op tafel en hoop van een gezellige maaltijd te kunnen genieten. Ik vind dat ik vandaag al genoeg geruzie en geklaag gehoord heb. We zitten nog niet eens echt aan tafel of het begint alweer. “gatver, dit eet ik echt niet!” De jongste. Zucht. Wanneer ik ze na het eten vraag om te helpen met afruimen begint het weer opnieuw. En het zelfde ritueel wanneer ik de jongste vertel dat ze zo op bed gaat….. Zucht!

Wanneer de jongste dan eindelijk met gepoetste tanden en al in haar bedje ligt bedankt ze me voor de geweldige dag. Daarna slaat ze haar kleine mollige armpjes om me heen en verteld me hoeveel ze van me houd. Ik smelt van binnen. Mijn kleine ka. Als haar broer haar dan ook nog een nachtzoen komt brengen heb ik het niet meer. Wat ben ik toch gezegend met mijn 2 prachtige bengeltjes!

Rianne is de moeder van Djustin (10) en Djoy (6)