-
27 juni 2011 om 08:32 #162
Wat een geweldig blog van Monique over de cupcakes! Ik had eerst de tekst gelezen en dachtโฆ hoe erg kunnen de cupcakes zijn? En toen zag ik de foto pas. Ze zijn geweldig, het is gewoon kunst. Inderdaad totaal niet rond, maar wel super gaaf! Haha, toch super dat je onbedoeld zulk enorm originele gevormde en toch prachtige cupcakes hebt gebakken?!
Het grappige is dat ik ook overwogen heb om cupcakes te bakken voor Charlotte haar traktatie. Maar toen ik zag wat ik allemaal aan materiaal nodig had, durfde ik het niet aan. Stoer dat Monique het wel gedaan heeft!Ik heb ook op Hyves en Twitter reacties gekregen op haar kunstige cupcakes. Dit zijn de reacties op Twitter:
– ze zien er superleuk en lekker uit ๐
– ik zeg orginineel! ๐ #cupcakes en vast ook erg lekker!!
CindyEn dit op Hyves:
– Ik vind ze prachtig!
– Ikke ni….ze zijn niet mooi rond, en de versiersels zijn er maar een beetje opgeplakt…eerst glazuren en dan versieren…
– Euh… toch echt wel met een dikke laag botercreme hoor. Maar idd, niet zoals ik gehoopt had
– Ach..volgende keer beter toch? Oefening baart kunst! En ze zien er heel vrolijk uit hoor! Dan maar niet zo rond
En de nodige “respects”!Ik ben benieuwd wat jullie van de cupcakes vinden?! En zijn er hier nog meer cupcake bakkers?
-
28 juni 2011 om 09:52 #1961
Ik bak soms ook cupcakes ๐
ze zijn zo leuk en lekker om te maken.
Volgende week weer een paar als dochter jarig is.Ik doe de vormpjes (liners) altij in een cc bakblik, zodat ze allemaal de zelfde vorm krijgen.
link is foto van mijn 1e poging vorig jaar
http://1.bp.blogspot.com/_tG2eLp5jK8k/TL6cgt58k9I/AAAAAAAAAA4/s6IEMRva2C4/s1600/DSCF0661.JPG
-
28 juni 2011 om 18:40 #1962
Wauw, die zijn mooie geworden Tosca!! Een bakblik is dus toch het toverwoord…. Misschien ga ik mij er toch maar eens aan wagen. Hoe hebben jullie dat marsepein erop gemaakt? Heb je dat zelf uitgerold of waren dat kant-en-klare plakjes? Tips zijn welkom ๐
-
30 juni 2011 om 09:22 #1976
Ja bakblik is het toverwoord ๐
Ik had zelf marsmallowfondant gemaakt, maar kan makkelijk met marsepein of normaal fondant.
(en minder geklieder)
Ja zelf uitrollen met roller, ondergrond en roller inwrijven met poedersuiker.
Als bijv je fondant keihard is, paar sec. (5 sec.) in magnetron checken, herhalen tot het werkbaar is.Ik had het fondant “vastgeplakt” met chocopasta op de cc.
hier link naar 2e poging.
(ps, hoe krijg je een foto in een post?)http://4.bp.blogspot.com/_tG2eLp5jK8k/TL6eqKwwpAI/AAAAAAAAABE/u68FlRWTX10/s320/DSCF0693.JPG
-
30 juni 2011 om 09:46 #1977
@tosca, pfff dat klinkt nog best ingewikkeld….
Hier kun je lezen hoe je een foto in kunt voegen: viewtopic.php?f=12&t=97
-
8 maart 2012 om 16:14 #3349
amai die zien er goed uit ! daar ben ik zelf echt niet goed in om ze te maken. Enkele weken geleden toch eens geprobeert, maar de glazuur was veel te slap en doorzichtig. Jouw versiering ziet er wel goed gemaakt uit !
Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.