Snelle bevalling

 • 12 mei 2014 om 11:10 #1102
  cindycindy
  Bijdrager

  Op vrijdagochtend 9 mei is onze kleine meid geboren! De bevalling was echt bizar! Ik heb maar 2 uur weeën gehad en toen de verloskundige kwam, stond het hoofdje al en mocht ik persen. De verloskundige was er 14 min. en toen kwam ons kindje al ter wereld! Ook ben ik niet geknipt en was er niets beschadigd, hierdoor kan ik alles weer. Onze dochter maakt het goed, ze heeft wel last van darmkrampjes en is daardoor een beetje onrustig. Maar dat komt vast weer goed. Wist niet dat een bevalling zo snel kon gaan! Op dit moment is het erg druk thuis, met kraam zorg en de baby en het geven van borstvoeding, moet er weer helemaal aan wennen en mijn andere kind ook! Maar het is ook gezellig, we krijgen steeds heel veel kaartjes in de brievenbus en lieve berichtjes van vrienden. We wachten nog even met kraamvisite, we willen eerst een beetje rust. Onze familie is wel langs geweest! We genieten op dit moment echt van ons kleine prinsesje!

 • 12 mei 2014 om 12:08 #7227
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter! :party:

  2.15 dat is zeker een korte tijd! (hier 2.46 en vond dat al heel erg snel)
  Wat heerlijk dat alles zo soepel is verlopen!

  En die kraamvisite, lekker op jullie eigen tempo hoor! Groot gelijk!

  Geniet van jullie 2e wonder!

 • 13 mei 2014 om 06:38 #7228
  fambloem
  Bijdrager

  Gefeliciteerd met jullie dochter.

  Dat is idd aardig snel gegaan.

  Geniet van de kleine meid en de kraamtijd.

 • 13 mei 2014 om 18:03 #7237
  Missy_P
  Bijdrager

  :party: Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter!!!
  Oh ik hoop stiekem dat ik ook zo’n snelle en goede bevalling mag krijgen!
  Geniet van jullie gezinnetje en groot gelijk dat je nog even wacht met het gros van het kraambezoek!

 • 14 mei 2014 om 11:17 #7241
  cindycindy
  Bijdrager

  Dank jullie wel voor de felicitaties! Mijn dochtertje heeft nu last van darmkrampjes, hierdoor huilt ze veel en kan ze slecht slapen. We hebben een middeltje gehaald bij de drogist dat moet gaan helpen. Ik hoop dat het snel gaat werken, het is echt zielig om te zien hoeveel last ze van haar darmpjes heeft. Vandaag heb ik haar voor het eerst in bad gedaan, eerst deed de kraamhulp het steeds. Dat was wel leuk om te doen! Verder genieten we iedere dag van onze meid! Kan niet wachten om in de toekomst haar haren leuk in te vlechten, samen te gaan shoppen en allemaal meidendingen te gaan doen! Ik heb al een zoontje dus het was een verrassing toen we hoorden dat het een meisje zou worden!

 • 14 mei 2014 om 15:02 #7242
  Sandra vL
  Bijdrager

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter!! Wow, dat is zeker een snelle bevalling.

  Wat vervelend dat ze zo veel last van krampjes heeft, daar is ze wel erg jong voor. Meestal komen krampjes pas na een paar weken met een piek op 6 weken leeftijd.
  Je voedt haar volledig zelf toch? Ik ben zelf niet zo’n voorstander van druppels, omdat het symptoombestrijding is. Ik zou liever kijken naar de oorzaak, zeker omdat ze jong is voor zulke heftige krampjes. Moedermelk is heel erg licht verteerbaar. Zou het kunnen dat ze lucht binnen krijgt tijdens het drinken? Of dat ze last heeft van veel of weinig melk of een sterke toeschietreflex? Als je wilt kan ik met je meedenken, dan heb ik alleen iets meer informatie nodig 🙂

  In elk geval is tijdens krampjes de volgende houding erg fijn voor een kind: je draagt haar op je onderarm, waarbij ze op de buik ligt, haar hoofdje op je arm rust en je vlakke hand onder haar buik houdt.

 • 19 mei 2014 om 10:44 #7245
  cindycindy
  Bijdrager

  Hoi Sandra,

  Bedankt voor je berichtje. Zelf ben ik eigenlijk ook geen voorstander van druppels, dat maakt het wel lastig. Gelukkig gaat het nu iets beter en zijn haar darmkrampjes iets minder geworden. Ze krijgt volledig borstvoeding maar drinkt soms wel erg gulzig, het kan best zijn dat ze hierdoor teveel lucht naar binnen krijgt. Soms als ik haar vasthoudt, loopt ze rood aan, geeft een gilletje, huilt en daarna volgt een hele harde wind. Dat zit dan erg dwars bij haar. Maar gelukkig is het iets minder erg geworden en slaapt ze nu iets beter tussen de voedingen door. Dat is ook wel fijn voor haar. De nachten zijn nog wel zwaar, ze wordt om de 2,5 uur wakker en wil dan drinken. Het is behoorlijk vermoeiend voor mij omdat ik borstvoeding geef en mijn partner hierdoor niet kan helpen. Wel staat haar bedje tegen mijn bed aan zodat ik ’s nachts niet hoef te lopen maar haar zo op kan pakken uit haar bedje. Alleen wil ze niet altijd slapen na een voeding midden in de nacht. Dan moet ik haar een uur lang wiegen in mijn armen totdat ze in slaapt valt. Mijn partner is weer begonnen met werken dus die laat ik maar slapen anders ben ik bang dat hij instort op zijn werk. Dat is moe ben is dan maar zo omdat ik ’s middags nog even kan liggen op bed als mijn kleine meid slaapt.
  Verder zijn we erg blij met haar! Het blijft een wondertje en we vinden haar natuurlijk de mooiste baby die er is haha… Dat zal iedere ouder wel vinden van zijn/haar kind!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.