Zwanger na verwijderen eierstokken

 • 4 september 2013 om 08:51 #949
  Sandra vL
  Bijdrager

  In Australië is het dokters gelukt om een vrouw zonder eierstokken zwanger te maken. De vrouw in kwestie heeft de strijd tegen eierstokkanker gewonnen, maar liet voorafgaand aan haar chemo-behandeling gezond eierstokweefsel invriezen. Nu, zeven jaar later, is het weefsel in haar buikwand geplaatst en is de vrouw zwanger van een tweeling.

  De transplantatie is niet nieuw, al meerdere vrouwen gingen de Australische moeder in spé voor. Toch is zij de eerste bij wie de behandeling geslaagd is. Maandenlang moest de Australische hormoonbehandelingen ondergaan, waarna het eierstokweefsel twee gezonde eicellen produceerde. De eicellen zijn, net als bij een normale IVF-behandeling, bevrucht en in de baarmoeder gezet.

  Jarenlang
  Toch waarschuwen de dokters dat het geen makkelijke behandeling is. Zo is er heel veel geduld voor nodig en moeten vrouwen dagelijks behandelingen ondergaan om een eventuele bevruchting tot stand te brengen. “Maar we hebben wel bewezen dat eierstokweefsel nog steeds normaal kan functioneren buiten het bekken, wat zijn normale omgeving is. Er is dus hoop,” aldus de onderzoekers.

  Bron: Telegraaf

 • 4 september 2013 om 09:40 #6389
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Heftig hoor, lijkt me helemaal niks om in zo’n traject te zitten….
  Maar wel bijzonder wat er allemaal tegenwoordig kan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.