meisje en moeder

Help mijn kind is vals!

Hippe Mama Club Geen categorie

‘Mama, ik heb de juf geslagen, ik heb geschopt en de juf was boos omdat ik geduwd heb’. Trots en een vleugje afwachting schijnen door in het glunderende koppie van mijn peuter. Ik ben persoonlijk minder enthousiast over dit nieuws, maar heb er zelf nog niets van gezien dus het zal wel meevallen.

 Als ik Koen na het weekend zijn jasje uitdoe voor de deur van de peutergroep is het eerste wat hij doet een jongetje tegen zijn benen schoppen. Mijn mond valt open van verbazing, vooral omdat zijn ogen recht op mij gericht zijn. De gespannen blik en het scheve lachje om zijn mond verraden dat hij het vooral heel interessant vindt om te zien hoe mama hierop gaat reageren.

 Na een ogenschijnlijk welgemeend sorry naar het jongetje in kwestie overleg ik met de juf. Strak houden en in de gaten houden die peuter van mij. De juf zal er op letten. Eén dag later; Het is een drukke bedoeling in een speelhuisje. Daan denkt dat hij zich op een trampoline bevindt en begeleidt zichzelf luidkeels met een zelfverzonnen liedje. Tot dan toe niets nieuws dus. Tot ik een moeder die dichterbij zit, naar het huisje toe zie rennen om vervolgens een ander kind in het huisje ernstig toe te spreken. Mijn kind????

 Ja hoor, Daan wijst onmiddellijk naar Koen. “Koen wat heb je gedaan”? “Schoppen”, zegt hij, met weer die verwachtingsvolle blik in zijn ogen.

 Ik ben op z’n minst gezegd ontstemd met deze nieuwe wending in Koens terroristencarrière. Hier zit ik niet op te wachten. Een beetje ondeugend á la, maar dit gaat me echt te ver. Duidelijke afspraken en een lik op stuk beleid volgen. Elke overtreding heeft een rode kaart tot gevolg en Koen eindigt, ver van de actie, in zijn eentje op de strafbank.

De boodschap is overgekomen. Na twee weken goede berichten van de juf wordt Koens goede gedrag beloond.  Koen is in de wolken met zijn nieuwe takelwagen. Hij heeft hem echt verdiend en dat beseft hij drommels goed. De komende dagen verliest Koen Takel niet meer uit het oog.

 Vol trots vertelt hij een ieder die het horen wil dat hij Takel heeft gekregen omdat hij niet meer schopt en slaat. Koen trots, ik blij en daarnaast heb ik opeens een geweldig machtsmiddel in handen. Geen haar op Koens hoofd die eraan denkt om Takel weer bij mama te moeten inleveren…… 1-0