Pffff over slapeloze nachten en zelfstandige kleuters….

Hippe Mama Club Geen categorie

Voor het eerst sinds weken ben ik weer om 07.00 uur wakker geworden vanmorgen. De afgelopen maanden stonden de nachten in het teken van heen en weer lopen. Eerst een ziek kind, daarna een kind dat pas naar school gaat en dat ’s nachts allemaal moet verwerken, daarna een huilerig kind, toen een koala in de was, toen een oefenend met ’s nachts droog blijven kind, toen een kind dat zijn speen net had moeten inleveren en dat moet allemaal ’s nachts verwerkt worden.

 Gisteren heb ik weer duidelijke afspraken gemaakt met Daniël over het wat en hoe van ’s nachts wakker worden. Om 06.00 uur stond hij naast mijn bed, ondanks de afspraak die we gemaakt hadden dat hij pas uit bed mocht komen als het konijntje op zijn wekker ook wakker is. Toen ik hem terug wilde sturen begon hij met brullen, hoe vroeg het ook was, hij moest naar de gang, daar hebben we afspraken over. Brullen natuurlijk!

 Gelukkig sliep Koen er doorheen, staat het ene huis naast ons leeg (en nee dat komt echt niet door ons!!!) en is onze buurvrouw oud en slechthorend. (Sorry buurvrouw maar echt dat is af en toe echt beter voor u!) Maar na ons goede gesprek en samen naar buiten gekeken hebben; kijk het is echt nog donker, zie je dat overal de gordijnen nog dicht zijn…, leek hij het te snappen. En jawel, vanmorgen is hij nadat het konijntje wakker werd, stil naar de badkamer gegaan, heeft geplast, zichzelf aangekleed en kwam toen pas op mijn kamer.

 Helemaal goed, vooral dat zelf aankleden! Kennelijk kan ik de lijntjes iets laten vieren. Tot ik Daniël ophaalde en de juf lachend vertelde dat ze er achter kwam dat Daniël geen onderbroek aanhad. Gelukkig houdt onze kerel wel van een beetje frisbipsen en hebben ze voor de gymles altijd wel een extra onderbroek liggen……….