mama sporten

Vakantie, logeren en naar de EHBO deel 1

Hippe Mama Club Geen categorie

Lekker even weg met de jongens, twee nachtjes logeren in het vakantiehuisje van opa en oma.

De jongens vermaken zich prima. Flink stuk gewandeld in het bos, lekker gepicknickt, fiets voor de volgende dag gehuurd en voordat opa en oma langskomen met  het eten nog even naar de speeltuin.

 “Nee Daan, niet springen op de glijbaan, Koen gaat je nadoen!”. “Koen op de BILLEN”! Maar het is al te laat. Koen is niet netjes op zijn billen naar beneden gegleden maar heeft een soort duikvlucht gemaakt op de rand van de glijbaan. Het type actie wat je alleen in het zwembad mag uithalen als je in het bezit bent van zwemdiploma A, B en C.

 Een gapende wond en heel veel bloed, hard geschreeuw en gehuil, een ontstelde broer en een onthutste moeder. Op naar de EHBO! Lekker dan, de verzekeringspasjes zitten ALTIJD in mijn portemonnee maar nu dus niet. Op hoop van zegen toch maar naar het ziekenhuis Tergooi in Hilversum.

 Gelukkig is het laten zien van zijn identiteitskaart voldoende en krijgen we de bon thuisgestuurd. Drie kwartier later zijn we aan de beurt, Koens wond wordt schoongemaakt, ik zie zo zonder al dat bloed voor het eerst wat een enorme jaap het is en besef dat ik voordat ik kinderen had gegarandeerd tegen de vlakte zou zijn gegaan bij dit aangezicht!

 “Wilt u nog even wachten in de wachtkamer. Die mevrouw is voor u en alle kamers zitten vol”. “Ja hoor, geen probleem”, zeg ik beleefd. Jammer dat het inmiddels etenstijd is en ik daar ben met een peuter en een kleuter maar ze houden zich voorbeeldig! Nog een half uur later mogen we naar een hokje met een bed een stoel en een gordijn om ons af te schermen voor alle andere hokjes.

 Aan het bed zitten maar liefst 4 knoppen om het te verstellen, er zitten wielen onder, en allemaal bijzondere stangen die zo constateert Daniël groter en kleiner kunnen worden. Regel 1. Niet aan het bed komen. “Mama, waar is dat knopje voor”.  “Dat is het alarm, als iemand zich opeens heel erg naar voelt, mag hij op het knopje drukken en dan komt iemand hem helpen”. Wij mogen dat niet, dat is regel 2! “Koen, voel je je opeens heel naar”? “Nee”. “Jammer”! “Nee Daniël, we drukken NIET op het knopje”!

Wordt vervolgd!

Nienke is moeder van Daniël (4) en Koen (bijna 3)