mama potlood snor

Vliegen met de kinderen????

Hippe Mama Club Geen categorie

Wat was het heerlijk in Londen, zonder kinderen! Genieten. Nu hadden we natuurlijk lekker weer, wilden we allebei uitslapen, high tea drinken (en natuurlijk eten….) en lekker een beetje door parken struinen. En het heerlijke, alles kon want we hadden geen kinderen bij ons. Ik hoefde niet eens echt te wennen, het viel me niets mee.

Maar toch….. elk kind dat ik zag, werd even aan een nadere inspectie onderworpen, leuk petje, schattig koppie en zo lekker ondeugend. Met meteen daarna weer het besef hoe heerlijk het is dat ik even niet op hoef te letten. Zo genieten. Maar toch, de jochies willen zo graag vliegen en ik wil ze zo graag meenemen want laten we welwezen, ik heb nu wel weer even genoeg vrijheid gehad. Morgen gaan we gewoon weer lekker aan de bak. Het wordt speeltuin, fietsen, eendjes en puzzelen, morgen heb ik echt tijd voor hen. Want ik heb ze wel een beetje gemist hoor.

Volgende keer mogen ze dus mee. Lijkt me zo leuk, ze vinden het vast geweldig. Maar het hele theater wat er tegenwoordig op Schiphol is, schrikt me wel een beetje af. Als een crimineel ben ik door een full body scan gehaald, is mijn bagage van onder tot boven onderzocht, heb ik per vliegtochtje van 45 minuten 5 keer mijn boardingpas en paspoort laten zien, is er aan mijn deodorant gesnuffeld en dat hele theater duurde maar liefst 2,5 uur.

Hoe ik dat met twee vrolijke maar niet altijd even geduldige jongetjes ga ondernemen, ik weet het echt niet. Volgend jaar doet de kans zich voor om Ralph achterna te reizen naar Istanbul, waar hij voor zijn werk even moet zijn. Een reisje dat ik eigenlijk niet aan mijn neus voorbij wil laten gaan. Maar zie ik het gebeuren om in mijn eentje het hele douanecircus met een kleuter en een dan bijna kleuter te ondernemen.

Ik denk er nog even over na. Maar dat die mannekes graag willen vliegen, ik snap het helemaal. Ze lijken op hun moeder. Want stiekem word ik ook nog steeds een beetje blij van elk vliegtuig wat ik over zie komen. Vliegen is vakantie en dat blijft nu eenmaal mijn allergrootste hobby!

Nienke is de moeder van Daniël (4) en Koen (bijna 3)