Zelf krijg je altijd de minst leuke versie…

Hippe Mama Club Geen categorie

Volgens mij is het zo dat je bij kinderen altijd de minst leuke versie van je kind zelf krijgt. Mijn moeder vertelde al dat ze vroeger zo blij was dat ze van andere moeders hoorde dat mijn broer en ik  zo lief gespeeld hadden, netjes met twee woorden hadden gepraat en ze geen kind aan ons hadden gehad. Helaas veranderden mijn broer en ik in kleine monstertjes zodra we weer naar huis gingen.

 Mijn vader verzucht nog regelmatig dat ik echt een moeilijk kind was. Wonderbaarlijk genoeg heb ik hele andere herinneringen. Ik vond mezelf vooral een heel leuk en spontaan kind. Ja goed, als ik heel ver terugga in mijn herinnering dan komt er wel weer wat naar boven over driftbuien, krijsen en gillen, schoppen en slaan. Niet mee mogen doen met de avondvierdaagse was wel de ergste straf die ik me kan herinneren en dat allemaal omdat ik mijn broer met een houten blok op zijn hoofd had geslagen. In mijn herinnering gereduceerd tot veel gebakken lucht van mijn ouders die ‘overal’ moeilijk over deden. Heel oneerlijk.

Langzamerhand begin ik te begrijpen wat ze bedoelen met dat ik soms best bewerkelijk was. Mijn twee jongens doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat ik dat inzicht zo snel mogelijk ontwikkel. Schreeuwen, je al brullend op de grond werpen, ondanks alle afspraken tóch in de supermarkt een wedstrijdje met karretjes beginnen en natuurlijk ruzie om ALLES!

 Toch besef ik me af en toe dat onder die twee draakjes gewoon twee leuke en gezellige jongens zitten die, zo is nu eenmaal de wet der genetica,  gezegend zijn met een gezond temperament! En dat ik als ouder moet uitkijken dat mijn beeld van die twee draakjes niet gekleurd wordt een andere kant op. Natuurlijk wordt er gekrijst en gegild en maken ze ruzie maar 90 % van de tijd zijn ze ook gewoon verschrikkelijk lief en gezellig.

 Gelukkig hoor ik alleen maar goede verhalen als ze bij andere mensen zijn geweest dus ik besluit bij deze dat ik vooral die voorvallen ga onthouden, dat is een stuk leuker!