bokeh

DAT is pas stom!

Geertje Gezin

Klepperdeklep! Ding-dong! Ding-dong! Klepperdeklep! klinkt het ongeduldig aan de voordeur. Ik zit aan de eettafel achter mijn laptop te werken aan een nieuwe column voor een online magazine. Nog 10 minuten en dan moet ik afsluiten om de meiden bij de club op te gaan halen.

Maar aan het kabaal bij de voordeur te horen was dat al niet meer nodig. Klepperdeklep! Ding-dong! gaat het weer, nog voor ik de kans kreeg om bij de voordeur te komen. Ojee dacht ik, als het op deze manier gaat kan dat maar 1 ding betekenen. Ik open zo de voordeur en heb 2 hele vermoeide en opstandige meisjes thuis. Geheel voorbereid maak ik de deur open, en jawel hoor!

Dame nummer 1 loopt zonder me aan te kijken naar binnen, gooit haar jas op de grond en roept boos; “ik vin het niet leuk!” Dame nummer 2 rent op haar knuffel en tut af en struikelt ondertussen over haar eigen voeten en ligt boem op de grond wat uitmond in een oorverdovende jankparty.

Als we op de bank zitten met een glas ranja en een koekje lijkt de stemming bij te trekken. Ze vertellen druk over de club. Het was weer een hele gezellige middag! Maar dat ze een kwartier eerder naar huis moesten vonden ze echt niet leuk! Oftewel in hun woorden: “stom”.

Het was ondertussen alweer bijna 17u. Het eten had ik al gekookt, dus ik stelde voor een film aan te zetten. “film kijken is stom” zegt Noa… “vin ik ook” is Yara het met haar eens. “Zullen we dan gaan kleuren, vingerverven of kleien?” “dat is ook allemaal stom” zegt Noa geïrriteerd. Ik zie Yara even twijfelen, maar ze besluit zich uiteindelijk ietwat twijfelachtig bij haar zus aan te sluiten; “vin ik ook stom, denk ik”.

Maar zegt dan: “kom Noa gaan we lego auto bouwen” En weer de reactie; “vin ik stom Yara” Het begon bij mij aardig te kriebelen en besloot maar eerst te gaan eten en dan verder te zien. En weer de reactie:”ik wil niet eten, ik vin eten stom”

Toen was ik er helemaal klaar  mee… Ik kijk Noa aan en zeg op dezelfde geïrriteerde toon zoals zij alles stom loopt te noemen: “weet je wat pas stom is? Alles stom vinden!! DAT is pas stom!!” Verschrikt keek ze me aan… “meen je dat nou mama?” ik knik bevestigend. “dan zal Noa niet meer alles stom noemen”.

Ze kalmeerde meteen en ging samen met Yara een langnek bouwen van Lego. De sfeer veranderde op slag en het woordje stom heb ik vanaf toen bijna niet meer gehoord!

Geertje is de moeder van Noa (5) en Yara (3,5)