bokeh

Drama

Gastblogger Gezin

Kleine meisjes worden groot en zo staan de meiden ’s morgens op hun gemak voor de kast hun kleding uit te zoeken. Wordt het Mega Mindy, Dora of Woezel en Pip, iets roze of toch paars vandaag?
Nu is Imke nog redelijk te beïnvloeden maar Emma kan hier nog wel eens een lichtelijk drama van maken. Grootste hekelpunt is 9 van de 10 keer de discussie of mevrouw een broek of rok aan moet die dag. Als het aan Emma ligt zou ze elke dag een rok  aan hebben. Vaak gebeurd dit ook wel maar op sommige dagen is dit gewoon niet praktisch en buiten dat is het ook zonde van die paar broeken die in de kast liggen. Dus dan is moeders wil even wet…
Op die zeldzame dagen dat ze een broek aan moet vloeien de krokodillen tranen rijkelijk en komen er 100 redenen waarom ze die dag wel een rok aan zou kunnen en of ze dan geen rok aan kan als ze uit school komt?

Op die ochtenden kan ik me er mateloos aan irriteren. Niet dat we ’s morgens alleen maar rennen, maar om 3 kinderen op tijd klaar te krijgen is de planning redelijk strak.  Een drama om zoiets triviaals als een rok kan dan voor wat irritatie gaan zorgen door alle ‘verloren’ tijd die erin gaat zitten.
Daarbij is het drama naar mijn idee zwaar over de top voor een rok. Iets wat me dan nog meer gaat irriteren.
Maar zodra ik haar weer zie lachen (zelfs met broek aan) ben ik al snel jaloers op haar. Wat is het toch heerlijk als je je alleen druk hoeft te maken om een broek. Als je ergste probleem van die dag is dat je moeder niet de 100 redenen snapt waarom jij die rok aan zou moeten.
En dat je de hele dag alleen maar kan denken aan het moment dat je eindelijk weer je rok aan kan.
Wat lijkt me dat heerlijk!

Of zou zij zich net zo druk maken om die rok als ik om de boodschappen, de kapotte wasmachine en de tijdsplanning van die dag? Zou het voor haar in verhouding net zo zwaar wegen?

Dan gaat de telefoon en krijg ik te horen dat de vader van een vriend van ons plotseling en op veel te jonge leeftijd  is overleden…..

Lieve Emma, vergeet die broek maar, trek jij maar lekker een rok aan vandaag….

Saskia is de moeder van Emma (5), Imke & Bas (1)