mama sporten

Kampeerstuntels

Hippe Mama Club Gezin

Kies je voor luxe of avontuurlijke vakanties?

Sinds wij kinderen hebben, kozen wij voor luxe vakanties. Waarom zouden we het op vakantie minder hebben dan thuis? Ik heb vroeger ook wel met een rugzak door het Verre Oosten getrokken, elke dag de Lonely Planet openslaan en je plan voor die dag maken. Het waren echt geweldige vakanties! Maar met kleine kinderen zie ik dat niet zitten. Ik heb in Maleisie in de bus gezeten bij een man waarvan vermoedelijk zijn vrouw moest bevallen. Die man had een haast en haalde capriolen uit die je zelf niet kunt bedenken.

Met de kinderen kozen wij voor een luxe huisje met voldoende slaapkamers in een zonnig oord. Al na de eerste vliegvakantie, werd ons duidelijk dat je het best een bestemming kunt kiezen waar je eventueel met ander vervoer terug naar huis kunt. Charlotte kreeg op Menorca een flinke oorontsteking en deze was maar net op tijd genezen om terug te mogen vliegen. En wist je dat je met waterpokken helemaal niet mag vliegen?

Daarna zijn we twee keer met de autotrein naar Italië geweest. Ideaal! Je hele auto vol bagage op de trein en zelf lekker slapen in een privé couchette. Nou ja, zo hadden wij het bedacht. De laatste vakantie heeft Anne-Lieke de hele heenreis gehuild. Toen we dat drama gehad hadden, hebben we verder echt een heerlijke vakantie gehad.

Helaas zijn het aantal huisjes met voldoende slaapkamers als je drie kinderen hebt, heel dun gezaaid. En als ze er zijn, dan is de prijs schrikbarend. Zouden we dan toch gaan kamperen?

We gingen afgelopen najaar kijken op een kijkdag bij een caravancentrum, gewoon om te kijken en ideeën op te doen. En daar stond hij, onze ideale caravan. Een caravan met driestapelbed, waar onze meisjes alle drie boven elkaar kunnen slapen. Het is een hele ruime caravan en toont heel luxe. Wij waren om, we gaan kamperen!

En nu is het bijna zover, binnenkort gaan we de caravan uitproberen. We hebben een camping gekozen om de hoek bij de grootste kampeerspeciaalzaak van Nederland. Op het parkeerterrein zelf hadden ze namelijk geen plek voor ons 😉 Ik denk dat we dagelijks terug moeten omdat we er weer achter gekomen zijn iets heel voor de hand liggends niet te hebben. Zo zijn we er laatst achter gekomen dat je een vuilwaterslang nodig hebt. Een wat? Ik had er nog nooit van gehoord…. En zo zijn er vast nog heel veel dingen waar wij nog niet van weten!

Nee, ik verklap de naam van de camping niet. Dan komt iedereen straks naar de kampeerstuntels kijken!