meisje en moeder

Leuke uitspraken

Hippe Mama Club Gezin

Net als alle andere kinderen, doet Max vaak met de meest geweldige en grappige uitspraken. Ik probeer ze altijd op te schrijven. En dan vraag je jezelf soms echt af: hoe komt hij erop?!

Max vraagt mij: “Stel: als ik nou later rijles krijg hè? Dat kan toch helemaal niet, want hoe moet ik bij de rijlesmeneer komen? Als ik nog geen rijbewijs heb?”

Enthousiast vertelt Max dat hij op school Scheve Schuitjes heeft gegeten. Ik vraag wat dat is, want het zegt mij echt niets. Nou, zegt hij, het was roze met wit en erg lekker. Nu weet ik dat een klasgenootje een zusje heeft gekregen dus ik vraag of hij soms beschuit met muisjes bedoelt? Ja! Dát had hij gegeten!

We eten deze avond rode bietjes. Max heeft dit nog niet eerder gegeten en blijkbaar ook nog nooit gezien. Verschrikt vraagt hij: “Wat is dát? BLÓED?!”

Tijdens een van de bezoeken aan de fysio vraagt de therapeute aan Max hoe hij eigenlijk op vakantie gaat: met de auto of met het vliegtuig. Max legt uit dat hij op een vliegend tapijt gaat. Vragend kijkt ze mij aan. Maar Max verklaart al snel dat dat eigenlijk niet kan, want dat bestaat alleen maar in sprookjes!

Max zijn papa vraagt tijdens het eten aan Max of het leuk was op school. “Nou,” zegt Max, “niet echt.” “Hoezo dan niet?” vraagt papa. “Nou, dát is een lang verhaal…”

We krijgen een puppy! Ik waarschuw Max dat het hondje de komende tijd kan gaan piepen omdat zij haar mama mist. “Och,” zegt Max, “dan hangen we toch gewoon een foto op van d’r mama?”

Er hangt al tijden een plastic bal vast in de boom vlak voor de keukendeur. Door de harde wind is deze enkele takken gedaald en kan ik hem met een lange stok eindelijk uit de boom bevrijden. De bal zit echter onder de vogelpoep. Max ziet dit en zegt: “Mama, ik denk dat de vogels dachten toen ze de bal zagen: hé, kijk, een WC!”

Max heeft zwemles. Aan het einde van de les komt er een jongetje bij die al goed kan zwemmen maar nog wat gaat oefenen voor het B-diploma. Het valt Max direct op dat het jongetje geen kurkjes meer om zowel zijn armen als zijn buik heeft. Als de les is afgelopen gaan we naar de kleedkamer om de kleren weer aan te doen. Max vraagt mij een beetje benauwd of hij dan nog wel zijn zwembroek mag aanhouden als hij straks kan zwemmen …

De juf van Max is twee maanden geleden bevallen van een zoon: Jesse. Vandaag komt zij haar zoon laten zien in de klas. Max vertelt mij enthousiast als hij thuiskomt: “De juf was er ook vandaag! Met Jezus!”

Max zijn papa rookt een sigaret. Als de sigaret op is, gooit hij deze weg, op de grond, en trapt hem met zijn voet uit. Max roept verschrikt: “Papa! Waarom maak je ‘m nou dóód?”

Laura is de moeder van Max (5)