blikje telefoon

Receptenwedstrijd – Heb jij een recept waar kinderen van smullen?

Hippe Mama Club Recepten

Heb jij een recept waar kinderen van smullen? Doe dan mee met onze receptenwedstrijd!

Hoe gaat het in zijn werk? Post jouw recept op dit topic (je moet even registreren op het forum om het recept te kunnen posten). Posten kan tot uiterlijk 30 september 2011. Daarna maken we een poll en kunnen moeders kiezen wat zij het lekkerste recept vinden. De winnaar krijgt uiteraard een eervolle vermelding op onze site en daarnaast een Van Lenthe Design waardebon van EUR 15,-.

Ik zal zelf de aftrap geven met een favoriet gerecht van onze kinderen, zij noemen het de schotel met koek:

Andijvieschotel! Heel gezond en heel lekker.

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen kruimig
  • 50 g boter, in blokjes
  • 250 g magere spekreepjes (duopak)
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 1 zak gesneden andijvie (500 g)
  • 3 volkoren beschuiten

Bereiden

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in 20 min. in water met zout gaar.

Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met een pureestamper tot een grove puree, voeg 25 g boter toe en zoveel kookvocht als nodig is om er een smeuïge massa van te maken.

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Bak de spekreepjes 4 min. in een koekenpan. Voegde ui toe en fruit 4 min. Neem de pan van het vuur en schep de andijvie erdoor. Breng op smaak met peper.

Meng het andijviemengsel met de puree. Schep de stamppot in de ovenschaal.

Verkruimel de beschuiten in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak, sluit af en verkruimel ze met een deegroller. Bestrooi de puree met de beschuitkruimels en verdeel de rest van de boter er in stukjes over.

Zet de ovenschaal ca. 10 min. in het midden van de oven en later een goudbruin korstje op komen.