typen computers

Kinderen en typen

Bianca 6+, Blok 5

Blind-typen3

Daarom is het belangrijk om ze goed te leren hoe ze er mee om moeten gaan. Op de middelbare scholen wordt ook veel met de computer gedaan dus is het handig als ze er snel en behendig mee kunnen werken. Goed leren typen is dus bijna onmisbaar voor de hedendaagse kids. Maar met welk systeem leert je ze het beste typen? De Typetuin van ‘Success Society’ bijvoorbeeld zorgt ervoor dat je kind leert om volgens het tienvingersysteem te typen. Ze werken dan sneller en hebben minder kans op RSI en rugklachten.

De Typetuin
In de Typetuin leert je kind typen in een leuke leeromgeving met een cursus op maat. Deze uitdagende omgeving zorgt dat de kinderen gemotiveerd blijven en dus sneller en beter leren. Ook is het heel gebruiksvriendelijk. De typetuin begint dor en met veel mieren. Door vaak en goed te oefenen, verdwijnen de mieren en gaan er planten groeien.

Blind-typen2Klassikaal
De cursus is klassikaal te volgen in 13 weken. Die zijn opgesplitst in 8 weken klassikaal en 5 weken thuisstudie. Klassikaal krijgen ze
van een gediplomeerd docent les die ze de persoonlijke aandacht kan geven zodat ze een goede techniek hebben waarop ze thuis op verder kunnen oefenen in de online omgeving van de Typetuin.

Online
Je kind kan de typeles ook helemaal online volgen zonder de klassikale lessen. Ze hebben dan een half jaar toegang tot de Typetuin. Het unieke aan de Typetuin is dat het niveau zich vanzelf aanpast aan je kind waardoor ze altijd op het goede niveau oefenen zodat het een uitdaging blijft. De typecursus is ontwikkeld door Oefenweb, een bedrijf dat is ontstaan vanuit de Universiteit van Amsterdam.

Kinderen met leerproblemen
De cursus is uitstekend geschikt voor kinderen met dyslexie. Ze kunnen een aangepaste norm krijgen zodat ze met minder slagen per minuut toch het diploma halen. Dit geldt ook voor kinderen met ADHD, autisme en PDD-NOS. Maar ook als een kind motorische problemen heeft of andere leerproblemen is er geen reden om het diploma niet te halen. Het heeft juist een positieve invloed want het zorgt voor meer zelfvertrouwen.

Blind-typen1Over Success Society
Al meer dan 40 jaar geeft Success Society (voorheen bekend als Typeopleiding Succes) klassikale cursussen in het basis-, middelbaar-, en speciaal onderwijs. Met een slagingspercentage van bijna 100% op 150.000 cursisten is het bewijs van een goede kwaliteit van de cursus. Op de vernieuwde website kunnen de kinderen verschillende typespelletjes spelen en kan je gratis je typesnelheid testen.