Kind uit bed gevallen op KDV

 • 3 oktober 2011 om 16:56 #227
  kirby
  Bijdrager

  Lieve mama’s,

  Ondanks dat het me de laatste tijd veel moeite kost om te reageren (ik ben weer aan het werk,joehoe) op het forum wil ik wel een gebeurtenis met jullie delen!!

  Afgelopen vrijdag werden opgebeld.. ik had toevallig vrij gekregen op het laatste moment. Mijn man en ik waren thuis, druk met boodschappen doen. De vestigingsmanager kreeg ik aan de lijn en begon als volgt. Alles is ogenschijnlijk goed met Lois maar.. (ik dacht er komt iets administratiefs) ze is net uit haar bed gevallen. Kennen jullie het gevoel dat het bloed door je lijf stroomt? En je even niet weet wat er allemaal gaande is maar wel kookt van woede? Vast wel… als het om je kind gaat… nou ik weet iig hoe het voelt. Uit het bed gevallen?!?!?!?
  Wij als een jekko er aan toe gereden… lag ze daar in de armen van een andere leidster te slapen. De vestigingsmanager kwam al snel aanlopen.. en de betreffende leidster die het hek niet had gesloten zat huilend op haar kantoor. Ik dacht nog ze is de haak er vergeten op te doen. Geen idee hoe het precies werkt.. maar dat was mijn eerst gedachte. Bleek dat toen we er waren ze gewoon het hele hek niet naar beneden had gedaan!!!!! Hoe kun je zo stom zijn?!?!? Mijn dochter van 7mnd lag in het bovenste bedje en is er (waarschijnlijk..ze waren er niet bij) binnen drie tellen uitgerold. Het is niet te geloven.. nog niet gedacht aan de mogelijke gevolgen. Wij direct naar de dokter. Daar bleek het allemaal vooralsnog mee te vallen, al kregen we wel wekadvies voor om de 2 uur die nacht. De eerste nacht ging ik het wel… ik zie mijn man niet vaak huilen maar die middag toen hij thuis kwam en met haar op de bank zat, zag ik toch tranen. Je schrikt je wezenloos. Ik dacht die dag zelf nog nou kom op.. niks aan de hand. Maar de volgende dag ga je toch zitten piekeren.. wat als dit/dat gebeurd zou zijn? Om dan weer snel te denken, gelukkig is alles goed met haar! De leidster in kwestie weet ook niet meer waarom ze het vergeten is.. en ze zijn bij haar gaan kijken toen ze gehuil hoorde. Dus geen idee of ze out is geweest of niet. Ookal kijken ze iedere 10min. z’n val is snel gegaan. Dit wil je toch als ouder niet overkomen?
  Het vertrouwen is ook goed weg… ik heb vandaag met een andere organisatie gesproken. Waarschijnlijk hebben ze plek voor 1 dag. De andere dag kunnen opa&oma oppassen(wat ze eigenlijk allang wilde maar waarvan wij zeiden nee joh..). Ik ben wel benieuwd wat jullie zouden doen? ?

 • 4 oktober 2011 om 12:41 #2470
  Sandra vL
  Bijdrager

  We hebben elkaar gisteren al gesproken, maar ik zal hier ook nog even reageren.

  Ik vind het echt een ongelooflijke blunder. Niet te bevatten dat een leidster zo onoplettend is geweest.

  Ik weet hoe de bedjes werken, want de oudste twee hebben op het kinderdagverblijf gezeten. Je moet het hek naar beneden doen en dan met een speciale haaksluiting vast maken.
  Dat bovenste bedje is echt hoog! Voor zo’n kleintje is het echt een enorme val 😯

  Ik snap echt dat het vertrouwen weg is en je naar een andere opvang wilt. Ik zou ook absoluut een klacht hierover indienen! Iemand die zo’n blunder maakt is niet geschikt om in de kinderopvang te werken.

  Laat je nog weten hoe het gesprek is gegaan? En absoluut je poot stijf houden dat je zonder opzegtermijn weg wilt bij de opvang én een officiele klacht indienen.
  Jouw kind had door de onoplettendheid van de leidster ernstig letsel op kunnen lopen. Houd Lois de komende dagen maar goed in de gaten en bij de kleinste twijfel verder laten onderzoeken! Gelukkig zijn kindjes heel flexibel en doordat ze zich slap houden bij zo’n val zal de schade waarschijnlijk meevallen. Wat zul je enorm geschrokken zijn!

 • 4 oktober 2011 om 17:00 #2472
  kirby
  Bijdrager

  He!!

  Nou het gesprek is geweest.. ik was er toch een beetje zenuwachtig maar we zijn er vanaf. Helemaal.. per direct. Dus prima geregeld zo. Ze wilde wel nog pogingen doen om ons te houden en het vertrouwen terug te winnen maar begrepen ook dat dit met onze insteek momenteel niet ging werken.
  De vestigingsmanager zei.. Je moet toch ook verwerken en dan weer loslaten. Ik zeg prima loslaten.. maar niet hier op deze opvang.
  We kregen nog een bos bloemen en een knisper boekje voor Lois. De leidster heeft een officiele (weet niet hoe de puntjes werken op deze pc) waarschuwing gekregen. We hebben inderdaad ook aangegeven dat we een klacht zullen indien. Zodat de organisatie ervan weet en wij iets op papier hebben. Het is ongelofelijk.. we vroegen nog aan de leidster hoe kun je zo iets vergeten? Waarschijnlijk afleiding vanwege een ander kind dat huilde. Nou als dat zo is.. dan blijkt alleen maar dat ze dit werk niet aan kan denk ik dan. Pfff
  We zijn er in ieder geval vanaf en dat geeft een goed gevoel!!

 • 4 oktober 2011 om 17:18 #2474
  Sandra vL
  Bijdrager

  Wat fijn dat het gesprek naar wens gegaan is en jullie per direct van de opvang af kunnen. Het is zo belangrijk om vertrouwen te hebben in de mensen die je kind op vangen en dat vertrouwen is daar weg.
  Ik hoop dat de nieuwe opvang jullie veel beter zal bevallen en je Loïs daar met vertrouwen achter kunt laten.

 • 28 februari 2013 om 13:45 #4987
  Mickey78
  Bijdrager

  Hoi Kirby,

  Wat verschrikkelijk dat ze is gevallen en wat fijn dat ze er niets aan over heeft gehouden.
  Ik heb zelf in de kinderopvang gewerkt en ik weet dat dit niet een alleen staand geval is, gelukkig komt het echt maar heel weinig voor. Ik heb ruim 6 jaar op een kdv gewerkt en 1 keer had een stagiaire een kind van de commode laten rollen en een keer een collega die hetzelfde heeft gedaan, bed open gelaten.
  Niet goed te praten natuurlijk, maar de druk die er steeds meer op de leidsters wordt geplaatst door de opvang organisaties heeft er zeker mee te maken dat het vaker gebeurd.
  Toen ik begon in 2001 toen hadden we 4 baby’s per leidster en als je collega op pauze is had je er 8, dat was vaak redelijk te doen omdat de pauzes werden ingepland als de meeste kindjes lagen te slapen. Toen ik wegging in 2007 hadden we al 5 baby’s per persoon en dus 10 in de pauzes en ik weet nog dat de protocollen werden aangescherpt ivm de hoge kosten voor de organisatie dus we zouden er 6 krijgen pp. Ik weet iet of dat dat toen is doorgezet, maar ik kan me voorstellen dat het teveel is. Ik weet 100% zeker dat die leidster zich ook nog weken heel slecht heeft gevoeld en dat haar bloed ook even allemaal in haar hoofd zat (qua gevoel dan).
  Ik weet van mezelf en oud collega’s dat de kinderen die we opvangen dat we daar ook echt wel van gaan houden en dan is het net of je je eigen kind iets hebt aangedaan. Nogmaals, ik praat het niet goed, heb nu zelf ook kindjes maar ik kan het ook begrijpen. Bedjes dichtdoen is nu eenmaal een automatisme en ik ben dan ook eigenlijk tegen die stapelbedjes voor baby’s. Maar ja, ruimte is geld voor de overkoepelende org. en die beknibbelen overal op waar t nu net niet moet.
  Hoop dat het nooit meer gebeurd en dat je bij de nieuwe opvang het vertrouwen weer terug wint.

  gr Mickey

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.