kinderen en werk

 • 21 juni 2011 om 18:45 #154
  Ninke
  Bijdrager

  Wij hebben 22 maart onze 3e meid in onze armen mogen sluiten… heel erg blij zijn wij met onze 3 meiden! nu onze oudste op school zit hebben we opnieuw gekeken naar de opvangmogelijkheden.
  Ik wil eigenlijk niet dat mees nu 13 weken naar het kdv gaat en dat sam (4) naar de bso. Ik had van vorig jaar nog 4 weken over en die heb ik nu achter mijn verlof aangeplakt en nog 3 weken van dit jaar dus ik hoef nu pas 1 aug te beginnen. Ik vind het heerlijk om te werken maar dat regel. Gelukkig komt mijn moeder 2 dagen oppassen en heeft mijn man een pappadag en kan ik 3 dagen werken!

 • 21 juni 2011 om 20:27 #1929
  mamarieke
  Bijdrager

  ideaal als je het zo kan regelen toch?
  Het is ook afhankelijk van je ervaring met kdv en nso.
  Ik heb er hele goeie ervaringen mee en mijn dochter vond het kdv geweldig en nu de nso ook. Ik heb ook een gastouder gehad maar die was wel eens ziek of op vakantie en mn moeder past ook op maar er komt wel eens iets tussen (zelden maar toch een geregel) Wat dat betreft kan het ook juist minder stress geven maar dan alleen als je er goeie ervaring mee hebt en anders voel je je als moeder alleen maar schuldig denk ik.
  Wel lekker zo lang vrij 🙂 wil ik ook hihi nou ja vrij??? als moeder???

 • 22 juni 2011 om 08:30 #1931
  Sandra vL
  Bijdrager

  Wat fijn dat je het zo op hebt kunnen lossen! En wat heerlijk dat je tot 1 augustus verlof hebt. Gaat het goed bij jullie? Het is uberhaupt best een geregel hè met drie kids? Maar ik vind het ook super leuk hoor en zou niet anders willen!

 • 10 maart 2012 om 10:51 #3425
  LauraMilan
  Bijdrager

  Ik werk zelf in de kinderopvang. Eerst op een kdv, toen als gastouder en nu weer een kdv. Het heeft allebei voor en nadelen. Een kdv is grootschaliger, dus vaak minder tijd voor het individuele kind, maar wel veel kinderen van de eigen leeftijd en vaak educatiever. Een gastouder daarintegen heeft meer tijd voor de kinderen, maar met een beetje pech is je kind van 3,5 hele dagen alleen met kinderen van 1 jaar. Waar je dan wel weer voor kan kiezen is een klein kdv met kleine groepen. Nu ik zelf een zoontje hebt, vind ik het ook heel moeilijk, maar ik ga denk ik wel voor een gastouder, want het is goedkoper en ik kan per uur afnemen ipv per dag en ik wil mijn kind ook niet op een andere kdv als waar ik werk….. Ach blijft lastg!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.