Salami eten tijdens zwangerschap

 • 8 april 2014 om 09:17 #1088
  cindycindy
  Bijdrager

  Zelf ben ik dol op salami, tussen mijn tosti, op mijn pizza of gewoon op brood. Nu las ik laatst dat het afgeraden wordt om salami te eten wanneer je zwanger bent. Dat wist ik helemaal niet, ik kon ook nergens lezen waarom je het dan niet mag hebben.

  Hebben jullie ook zoiets gelezen en worden jullie soms ook moe van al die dingen die je niet mag hebben als je zwanger bent? Ik hou er al heel erg veel rekening mee door geen rood of rauw vlees te eten of verpakte vis of bepaalde kaassoorten en sommige theesoorten of koffie of cafeïne. Maar het lijkt wel of de lijst op internet (op diverse websites) steeds langer wordt en je tegenwoordig nog maar weinig mag hebben als je zwanger bent. Ik vind dat weleens lastig.

  Herkennen jullie dit?

 • 8 april 2014 om 09:51 #7114
  Sandra vL
  Bijdrager

  Je hebt helemaal gelijk, dat lijst wordt steeds langer. Als zwangere mag je onderhand bijna niets meer eten ­čśë Ik wist niet dat salami specifiek werd afgeraden voor zwangeren. Het is wel zo dat bewerkt vlees niet gezond is en dat worsten het meest bewerkt zijn van alle soorten in de supermarkt. Misschien dat je de salami in dat licht moet zien?

 • 9 april 2014 om 06:22 #7116
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Ben het er mee eens dat de lijst echt mega is, dat was hij al en wordt hij nu al helemaal. Van salami niet eten had ik zelf nog nooit gehoord. Ik wist iets van bepaalde kazen, vacuumverpakte vis, caff├źine, uiteraard alcohol. Volgens mij ook iets met kant en klaar dingen en altijd alles wassen of koken? Jemig het lijkt inmiddels wel een eeuwigheid geleden hier haha!

 • 10 april 2014 om 19:38 #7130
  cindycindy
  Bijdrager

  We hadden nog bacon in de koelkast liggen (=rauw) dus die heb ik vandaag keurig uitgebakken in een koekenpan en daarna op mijn brood gedaan met brie (deze brie mag ik!) en het was nog lekker ook! Maar de lijst wordt wel steeds langer ja!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.