Zwanger worden

 • 21 juni 2011 om 20:22 #156
  mamarieke
  Bijdrager

  Ja dat wil ik wel….maar het lukt niet.
  Eveline is nu 6 en wil heeel graag een broertje of zusje.
  een week of twee geleden heb ik een echo gehad en bloedtest. de echo was prima en op de bloedtesten moet ik nog wachten. Mn menstruatie is heel erg onregelmatig dus dat helpt natuurlijk niet echt mee.
  Ik ben heel benieuwd wat de volgende stappen zijn. Ik ben nu inclusief oversprong naar andere man 😉 zo’n 5 jaar bezig….
  Ging het bij jullie 123??

 • 22 juni 2011 om 08:34 #1932
  Sandra vL
  Bijdrager

  Oei wat naar als je geduld zo op de proef wordt gesteld! Wij hebben het geluk dat ik heel gemakkelijk zwanger raak. Wij kunen met de agenda erbij kijken wat ons goed uit komt 😳 Zo is Anne-Lieke ook echt in het najaar van 2009 gepland.
  Maar ook wij hebben de nodige hobbels gehad hoor. Tussen Charlotte en Julia heb ik twee miskramen gehad, zeker die tweede heeft er toen behoorlijk ingehakt.
  En de zwangerschap van Anne-Lieke is zeker niet zorgeloos geweest. Ik heb wekenlang heel fors bloedverlies gehad en de gynaecoloog was ervan overtuigd dat deze zwangerschap niet goed zou komen. Pas na 20 weken werden we gerustgesteld en begonnen we vertrouwen te krijgen.

  Was je bij Eveline wel snel zwanger of heeft dat ook zo lang geduurd? Ik ga heeeeel hard voor je duimen dat je snel zwanger zult zijn!

  Het is soms ook heel oneerlijk verdeeld. Iemand die heel graag zwanger wil worden lukt het niet, terwijl er meisjes genoeg zijn die ongewenst zwanger raken, of vrouwen die heel ongezond leven terwijl er een kindje in hun buik zit.

 • 22 juni 2011 om 20:08 #1940
  mamarieke
  Bijdrager

  Ja je hebt het inderdaad niet voor het zeggen in de wereld zo te lezen weet jij er ook alles van. Wel handig als je het kunt plannen 😉 (nee schat nu even niet want 11 februari hebben we al een verjaardag haha)
  Bij Eveline was ik redelijk snel zwanger maar daarvoor ben ik ook zwanger geweest en dat duurde heel lang. Helaas mocht dat ook niet zo zijn en moest ik na bijna 28 weken bevallen van een kindje dat niet levensvatbaar zou zijn. Gelukkig leefde hij nog een paar uur. Het is een gebeurtenis dat ik echt nooit meer vergeet. Nu bijna 8 jaar later kan ik er in een emotionele bui nog steeds over in tranen uit barsten. Ik denk dat dat met miskramen ook zo is, je vergeet het gewoon nooit. Het maakt ook volgende zwangerschappen extra spannend.

 • 23 juni 2011 om 20:45 #1945
  Marjolijn-mv-Rik
  Bijdrager

  heb toch mijn berichtje verwijderd vond het te persoonlijk.

 • 12 juli 2011 om 12:09 #2097
  stoeremama
  Bijdrager

  bij mij ( en mijn vorige partner) is het juist veel te snel gegaan, niet dat ik achteraf een andere keuze zou hebben gemaakt, maar ik was nog er jong( gelukkig niet onbezonnen).
  bij mij zijn mijn eerste 2 jongens door de pil heen gekomen (nou stond ik al wel onder controle bij de huisarts ivm hormoon problemen) bij mijn 2e heb ik zelfs een morning after genomen, maar waarschijnlijk heeft dat net langs elkaar heen geslopen.
  toen ik eenmaal wist dat ik zwanger was (bij de 1e 21 jaar en de 2e 22 jaar) heb ik me uitermatig netjes gedragen.
  ( ook ik draag de mening mee, dat diegene die het zo graag willen niet kunnen en diegene waarvan je denkt dat ze gesteriliseert moeten worden ze fokken alsof het knuffels zijn, en dus de wereld niet eerlijk verdeeld is)
  na een paar jaar geleden een nieuwe partner te hebben ontmoet, willen we nou samen ook nog heel graag een kindje.
  dit is voor mij juist weer een totaal onbekend terrein, de andere 2 jongens zijn gewoon gebeurd (begrijp het niet verkeerd)bij de andere 2 heeft iedereen (inclusief ikzelf) moeten wennen aan het idee dat er (weer) een kindje onderweg was, en ook nu vinden mensen om ons heen dat wij met 2 kinderen al genoeg boffen en het daar maar moeten bij houden in deze maatschappij.
  dit is heel kwetsend voor ons omdat we ten eerste graag nog een kind samen willen,maar ten tweede ook nog eens graag een groot gezin willen. wie weet hoe ze daarop gaan reageren.
  heeft iemand ook iets soortgelijks meegemaakt of ook moeite met opmerkingen uit omgeving?

  gr stoeremama

 • 14 juli 2011 om 14:02 #2104
  mamarieke
  Bijdrager

  nou ja net of je dat zelf niet mag weten. Als je een groot gezin wil dan moet je daar voor gaan hoor!!
  Als ze maar genoeg liefde krijgen!

 • 15 juli 2011 om 08:42 #2109
  Sandra vL
  Bijdrager

  Ik begrijp jullie situatie juist heel goed! Het is toch heel legitiem om nu samen bewust voor een kindje te kiezen. Het is jullie wens, dus ga voor die wens! Wat anderen denken moeten ze zelf weten, het is jullie wens en jullie leven. Best spannend om nu bewust met zwanger worden bezig te zijn! Hopelijk gaat jullie wens snel in vervulling!

 • 16 augustus 2011 om 20:58 #2227
  mamasamm
  Bijdrager

  @ mamarieke: Hoe gaat het trouwens zover? Al nieuws?
  @ stoeremama: Je moet doen wat je zelf wilt, en niets aantrekken van de mensen om je heen, zij staan immers niet in jouw schoenen!
  @ Marjolijn-mv-Rik: Als jij je er niet prettig bij voelt, zou ik het ook weggehaald hebben 😉

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.