mama sporten

Een grote stap naar voren, twee stapjes terug

Hippe Mama Club Geen categorie

Opeens stond hij daar, beretrots, speen nog in de mond, Koala onder zijn arm. “Ik ben zelf uit bed geklommen mama”. Weer een stap in Koens leventje. Eigenlijk zijn we er niet blij mee want een ledikant waar je niet zelf uit kunt komen is wel heel erg handig. Maar goed, het is zo ver dus ik haal meteen twee spijlen uit zijn bed. Beter zo dan dat hij straks probeert om met slaapzak en al over het hek heen te klimmen.

Het eerste slaapje gaat goed, helemaal mooi. Zie je wel, hij is er echt aan toe. ’s Avonds lijkt het opeens doorgedrongen te zijn dat hij zelf uit bed kan komen en zoals met alles wat je net kunt, moet ook dit veel geoefend worden. Als Ralph ’s avonds zijn tanden staat te poetsen, staat Koen opeens naast hem. “Wat doe jij nou”, vraagt Ralph. “Staan”, zegt Koen. Tja, veel meer hoeft het niet te zijn, als het kan, moet je het doen, zo simpel is het. Koen weer naar bed gebracht en daar is hij netjes gebleven. Hij leert het wel, komt goed.

Misschien helpt het om Koen Daans konijnenwekker te geven, als het konijntje wakker is, mag je uit bed komen, als het konijntje slaapt moet je blijven liggen. Simpel toch?! Daan kan het cijfer 7 herkennen en krijgt dus een echte wekker, net als mama. Iedereen blij en trots, dat zijn grote stappen vooruit. ’s Avonds is het zo ver. “Mama, wat is de 7 ook al weer”? “Wil je hem op een briefje tekenen”? “Dan moet je wel het licht aanlaten, anders kan ik het briefje niet zien”! Na alle instructies, gaan de lampen uit, welterusten jongens, tot morgen. “Mamaaaa, ik zag de 7”. “Lieverd, je mag er pas uit als de 7 vóór de puntjes staat”. “Oh ja”.

Uit Koens kamer klinkt een vrolijk gelach. “Hallo konijntje, ben je er nog”? “Ga je nog slapen”? “Even kijken hoor”. Voetstapjes door Koens kamer. “Ik ben er uit hoor konijntje, jij ook”? Koen wordt weer in bed gelegd, nieuwe instructie. “Nu gaan slapen he jongens, welterusten”! Na 10 minuten mag Ralph de boel rustig krijgen boven. Koen heeft hele gesprekken met zijn konijntje, hele gezellige trouwens! De 7 blijkt elke 10 minuten langs te komen, hoe ingewikkeld wil je het hebben.

Om 21.00 uur,gaan de spijlen weer in Koens bed en om 21.30 heb ik het gehad en trek bij beide jongens de stekkers eruit. Morgen krijgt Daan zijn konijn weer terug, ik ben er klaar mee. Over een half jaar proberen we het nog wel een keer, maar dan in de vakantie!