Stoere vent!

Hippe Mama Club Geen categorie

Oh wat ben ik trots op mijn grote kerel. Vandaag heeft hij voor het eerst zonder zijwielen de straat onveilig gemaakt. Had mij vorige week gevraagd of deze mijlpaal er aan zat te komen en ik had volmondig nee geantwoord. Niets leek erop dat hij dit zou kunnen, laat staan zou durven. Maar opeens zei hij ‘ja’ toen ik hem vroeg of we de zijwielen er niet eens af zouden halen. Na een paar keer meerennen (altijd goed voor de lijn) en klappen en juichen: “ik liet je net los hoor, je kunt het écht zelf” (waarop hij natuurlijk meteen onderuit ging, zoiets moet je ook niet zeggen!), groeide zijn zelfvertrouwen. Gelukkig vonden ook alle buurvrouwen het ongelofelijk stoer en daar wil je natuurlijk graag een extra rondje voor rijden.

En gelukkig maar want toen hij een paar weken op het schoolplein werd uitgelachen voor baby, toen hij met zijn fiets met zijwielen het plein op reed, deed dat hem (en mij natuurlijk) toch wel een beetje pijn. En helaas helaas, het helpt gewoon niets als je dan als moeder uitlegt dat dat jongetje vast nog niet zo lang zonder zijwieltjes kan rijden en zelf een beetje onzeker is en daarom graag andere kinderen vertelt wat ze nog niet kunnen. Laten we welwezen dat laatste concept is bij mij ook pas doorgedrongen na mijn achttiende en zo ver is mijn kereltje natuurlijk nog lang niet.

“Nu kan ik het ook he mama”! Glunderde hij van oor tot oor. Het buurmeisje van bijna 4 snapt de ophef niet helemaal en zegt vol trots: “Maar ik heb wel zijwielen hoor Daan”. Meer hebben is immers altijd beter, dus waarom Daan zo blij is dat hij geen zijwielen heeft, snapt ze niet zo goed. Gelukkig is ze al buiten gehoorafstand als Daan roept: “Jij kan nog helemaal niet met zonder zijwielen he! Ik ben veel groter en stoerder dan jij”?! “Weet je nog hoe vervelend jij dat vond Daan, toen die jongen op het schoolplein dat tegen jou zei”? Dat was hij door al zijn trots even vergeten want niets is natuurlijk mooier dan iets beter te kunnen dan een ander……

“Als zij straks ook kan fietsen zonder zijwielen ga ik heel hard klappen hoor mama, het geeft niet dat ze het nog niet kan”. Kijk de boodschap is toch al een beetje begrepen, stoere vent!