Dat heb ik weer…

Hippe Mama Club Gezin

Nog  2 weken te gaan tot de uitgerekende datum, 2 september. Het gaat me nog steeds prima af. Ik voel me prima en mijn gewicht is keurig. (9 kilo erbij). Deze week bij de verloskundige geweest en zij verwacht onze dochter nog niet  de komende weken. Ach ja, met die gedachte stap ik weer op mijn fiets, langer dan 4 weken wordt het in ieder geval niet.

Totdat ik vannacht een plonsje water verloor, ik lag lekker in mijn bed, mij klaar te maken voor de nacht en toen was daar ineens dat  plonsje water. Ik realiseerde me niet meteen wat het was. Er gebeurde verder niet veel dus ik probeerde de slaap te vatten.
Om 4:30 was ik klaar wakker en nog geen wee te bekennen. Uit ellende stapte ik uit bed en besloot toch maar eens het wiegje op te maken en de vluchttas in te pakken. Ik was toch een beetje onrustig geworden van dat plonsje water. Om 8:30 besloot ik de verloskundige te bellen. Zij stond om 10:45 voor de deur. Na inspectie van inlegkruisjes inclusief ruiken ( verschrikkelijk!), een onderzoekje met  blazen en hoesten, wees niets er op dat ik vannacht vruchtwater had verloren. De procedure was nu zo: alles wat ik vandaag kan opvangen, graag opvangen voor inspectie. Als de weeën alsnog komen is er niets aan de hand.

Mocht er voor vanavond 19:00 niets gebeuren dan gaan we naar het ziekenhuis, waar ze vervolgens weer gaan onderzoeken of er sprake is van een scheurtje in mijn vliezen. Blijkt dit zo te zijn dan moet mijn meisje binnen 48 uur geboren worden, zo niet dan komen ze met de weeën opwekkers. Blijkt het loos alarm te zijn dan zat ik even in een flow en een aangename veronderstelling dat ze wellicht 2 weken eerder komt. En dan gaan we keurig weer achteraan in de wachtrij.

Wordt vervolgd…

Ilse is de moeder van Roosje-Jane (2), zwanger van de tweede en eigenaresse van kinderdagverblijf de Boomgaard.