Exit Sportschool!

GeertjeS Gezin

Laatst heb ik maar weer eens mijn sportschool abonnement beëindigd. Ja, je leest het goed ‘WEER’.

Elke keer heb ik het prachtige voornemen om die sportschool in te duiken na een zwangerschap en beloof ik me zelf gouden bergen: geweldige conditie, vijf kilo minder en ontspannen in de sauna die erbij zit. Meestal is dit nadat ik een hosanna-artikel heb gelezen over hoe belangrijk het is om te sporten in een druk leven.

Ineens sta ik me dan weer in te schrijven. Vervolgens ga ik een aantal weken braaf naar de sportschool en dan blijkt het toch niet zo geweldig te zijn. Die apparaten zijn best saai, die sauna best klein en kilo’s verlies je pas met 4 keer per week sporten. En al met al met je toch al snel 2 uur kwijt, inclusief reistijd, en die tas weer inpakken/uitwassen. Weinig stress verminderend.

Kom dan nog maar eens in actie nadat de kinderen ‘s avonds in bed liggen. Of op de vrijdagochtend, het enige vrije ochtendje in de week waarop je eindelijk even iets voor jezelf kan doen. Ja, dan komt de slappeling in mij naar boven en verander ik in een zogeheten ‘slapend’ lid van de sportschool. Gelukkig proberen ze je af en toe nog even wakker te schudden met vervelende e-mails die beginnen met “ Hee, je bent al een tijdje niet geweest!”. (Nee echt? Bedankt voor de alertheid.)

Maar laten we toch wel wezen, als moeder van jonge kinderen ben je meestal ook gewoon bekaf op je schaarse vrije moment. Weten die sportschoolhouders die onderhand nou niet? Kunnen ze me niet gelijk vertellen bij de balie om rechtsomkeer te maken en op een andere manier aan mijn conditie te werken?
Trouwens, mijn conditie was overigens nog niet eens zo slecht bleek uit die gratis test die ik bij de eerste dag op de sportschool kreeg opgedrongen. Met traplopen, stofzuigen, grasmaaien, kinderen tillen, wandelen met de kinderwagen, fietsen met kind voorop, rennen om op tijd op school te komen…werk je meer aan je conditie dan je denkt. Dus dat stelde me toch even weer gerust. Exit sportschool!

Een vriendin maakte me laatst wel enthousiast over hardlopen. Dat kun je doen wanneer en zo lang als je zelf wilt. Zo vanuit huis wegrennen, muziekje erbij… Ik was gelijk enthousiast en ik heb al goede voornemens. Geen idee hoe lang ik de volhoud, maar ik durf het risico wel te nemen zolang er geen abonnement aan verbonden zit. 😉

Geertje is moeder van Pieter (5), Herman (bijna 3) en Auke-Jan (1 jaar)