draaimolen paard

Held op sokken

Hippe Mama Club Gezin

Als één van mijn dochters heel panisch begint te gillen “help, een SPIN!!!” dan is de kans groot dat er een miertje loopt.

Tot de tweede verjaardag zijn ze nergens bang voor. Anne-Lieke stoort zich ook nog helemaal nergens aan en speelt rustig in ons prachtige speelhuisje, dat ook bewoond wordt door slakken, mieren en wat je verder maar in de tuin kunt bedenken.

Wat is het toch dat er na de tweede verjaardag een knopje om gaat? Zowel Charlotte als Julia werden ineens bang voor alles dat kruipt en vliegt. Charlotte duwde regelmatig Julia eerst het huisje in, ze wil namelijk wel graag in het huisje spelen maar is bang voor alle beestjes. Zo kon Julia dan de eerste inspectie doen.

Gelukkig gaat het met de tijd weer beter. We hebben van oma een mooi boek over kriebelbeestjes gekregen. Daarmee maken we er een leuke ervaring van  om nep beestjes te aaien en er een leuk verhaaltje bij te lezen. Gisteren had Charlotte een lieveheersbeestje op haar hand laten kruipen. Een heldendaad!

Bij Julia was de paniek voor dieren zelfs doorgeslagen naar angst voor alle honden en poezen. Ze stond echt te trillen als een rietje bij elk dier. En als ze er nou een slechte ervaring mee had, dan kon ik het nog begrijpen. Maar voor zover ik weet is er nooit iets gebeurd. Sinds kort gaat dit ook beter. Ze begint zelfs weer stoer te doen en te roepen naar hondjes.

Echte helden zullen het niet worden, een spin vangen is nog heeeeel ver weg, maar voor nu ben ik al blij als ze niet bij elke mier beginnen te gillen.