bloemetjes

Nooit wat om aan te trekken

GeertjeS Gezin

Als moeder van drie jonge kinderen vind ik het moeilijk om mijn kledingkast een beetje “Hot & Happening” te houden.  Niet alleen ontbreekt het me aan tijd om al die laatste fashiontips en tricks te volgen en ook nog om mezelf toe te passen, maar ook maakt mijn lichaam het niet makkelijker. Ik ben de afgelopen jaren drie keer zwanger geweest. Dit betekent dat mijn kast kledingstijlen kent passend bij verschillende scenario’s:

– Comfortabel en rekt altijd mee. Met name geschikt voor de fase in de zwangerschap waar ik nog net niet in de zwangerschapstenten pas.
– Zwangerschapskleding. Eigenlijk een hele mooi periode, want je kunt eindelijk de buik wel ongegeneerd accentueren.
– Post-zwangerschapskleding….maatje meer dan wat ik normaal draag. Vaak in twee fases te verdelen, want ik kom meestal twee kledingmaten (lees 25-30 kilo) aan.
– Gewone kleren…voor als ik weer in proportie ben.

Het kost je bakken met geld om bij elk scenario hippe kleding te scoren.  Dus blijf ik hangen in de ‘kan altijd’ sfeer. Veel basics in zwart en donkerblauw. Wel wat afgewisseld met zo’n gekke roze broek (helemaal in nu, was ook niet te missen) en een hip accessoire her der.  Dus het had erger gekund.

Toch sta ik vaak voor de zeer goed gevulde kast en concludeer dat ik geen bal heb om aan te trekken. En denk ik net een goede outfit bijeen gesprokkeld te hebben, dan blijkt net dat ene zwarte shirtje dat erbij past in de was te zitten. Of er springt pardoes een knoop van de broek (toch nog net te strak dus). Of die rok is nu toch echt een te grote hobbezak geworden (op zich ook wel weer fijn).  Of dat colbertje dat ik niet dicht krijg dankzij de iets grotere cupmaat. En dan laat ik het bikini/badpakleed nog maar even achterwege…..

Kan Hippe Mama Club misschien een cadeaubon voor een personal shopper cadeau doen? Daar zitten wij als moeders toch eigenlijk wel op te wachten lijkt me…;-)

Geertje is moeder van Pieter (5), Herman (bijna 3) en Auke-Jan (1 jaar)