Respect?

Hippe Mama Club Gezin

Afgelopen weekend heb ik drie dagen op de Zwanger tot Dreumesbeurs gestaan in Hardenberg. Omdat Hardenberg hier niet om de hoek is, het is anderhalf uur rijden, besloten we een paar weken geleden in het zonnetje dat het een leuk idee zou zijn om de caravan op de camping in Hardenberg te zetten. Zo hebben man en kids een leuk weekend op de camping en hoef ik niet zo’n eind te rijden elke dag. Eind september kan het nog heerlijke korte broekenweer zijn, toch?!

Toen de dagen somberder en grijzer werden, rezen de bedenkingen. Gelukkig is het afgelopen weer redelijk weer geweest. Niet te koud, af en toe een buitje, maar geen zonnige taferelen. We waren de enige bikkels met onze caravan op een verder verlaten kampeerterrein. De konijntjes sprongen vrolijk rond onze caravan, dat dan weer wel!

Als manlief op het schoolplein vertelt dat hij met de drie meiden naar de camping gaat, dan krijgt hij van alle kanten bewondering en succes gewenst. Als manlief met de drie meiden mij op de beurs komt bezoeken dan hoor je “respect hoor” uit de damesmonden.  Hoe komt het toch dat er niemand “respect” of “succes” roept als ik de hele week met drie meiden ben? Als manlief al naar het werk is voor de meiden hun bed uit komen en ik dus alleen de ochtendspits doe. En we hebben hier een dametje met een enorm ochtendhumeur kan ik melden… Of als ik met drie meiden naar de stad ga om een nieuwe wintercollectie te shoppen. Dat is pas echt een uitdaging kan ik je vertellen! Nu gaat het er helemaal niet om dat ik zo graag “respect” wil horen. Kennelijk vindt men het een grotere prestatie voor een vader om voor zijn drie dochters te zorgen, dan wanneer de moeder dat doet en dat vind ik dan weer opvallend.

Inmiddels zijn we weer thuis van het beurs- en kampeerweekend. Het is complete chaos. Spullen van de beurs die allemaal weer opgeruimd moeten worden, spullen uit de caravan die weer opgeruimd moeten worden, een enorme berg wasgoed en een uitpuilende mailbox. Onvoorstelbaar dat drie dagen zo’n enorme stapel werk op kunnen leveren. En manlief is weer fijn naar zijn werk. Ik verveel mij niet deze week!

Sandra is de moeder van Charlotte (7), Julia (5) en Anne-Lieke (2)