Twee kinderen

Hippe Mama Club Gezin

Onze tweede dochter, Jade is 5 september geboren.
Wat een ervaring! Wederom was de bevalling weer een spektakel, maar dan is de positieve zin van het woord. In 2,5 uur was de klus geklaard.
Nu zijn we 1,5 week verder en ik ben nog een beetje van de kaart.
Eigenlijk herhaalt de geschiedenis zich, maar ik was eigenlijk de mindere kanten van de pasgeboren baby een beetje vergeten. De eerste nachten ben ik onafgebroken wakker geweest. Ineens zag ik heel duidelijk voor me hoe het 2,5 jaar geleden was.
Gisteren stelde ik mezelf de vraag; “Hoe doen al die moeders dit”?, “Hoe kan ik op tijd op mijn werk komen als ik twee kinderen moet eten geven, wassen en aankleden?”.
Vol bewondering denk ik aan vriendinnen en kennissen die ik dit fluitend zie doen.
Natuurlijk ben ik over een paar maanden super mom en draai ik me hand hier niet voor om, maar in de tussentijd lopen Len en ik met bezwete hoofden door het huis te rennen om alles in goede banen te leiden.

Vandaag voor het eerst samen met de meiden geweest, ik heb het geweten. Op high heels naar de kinderboerderij.. Ik wil naast mijn huis aan kant, kinderen gewassen en gegeten ook nog tijd over houden voor iets leuks. Ik voel de vermoeidheid opkomen maar ik neem een bak koffie en vol goede moed vertrek ik met Roosje en Jade naar de kinderboerderij. Roosje vind het daar altijd heerlijk, maar na 20 minuten werden we vriendelijk verzocht het terrein te verlaten, ze gingen sluiten. Met moeite kreeg ik Roos daar weg. Na een wandeling van 25 minuten, die normaal 5 minuten duurt kwamen we thuis aan.

Ik was hels, bij iedere hoek of tuin ging ze er vandoor. Ik heb haar 3 maal gillend op de grond zien liggen en ten einde raad heb ik Len gebeld of hij haar de laatste meters wilde tillen. Afgepeigerd kwam ik thuis. Zo de kop was eraf, ik heb meteen zo’n karretje voor de kinderwagen geregeld waar Roosje op kan staan zodat ze niet meer hoeft te lopen en de rit de volgende keer gewoon 5 minuten duurt.

Ilse is de moeder van Roosje-Jane (2) en Jade (geboren 5 september 2012) en eigenaresse van kinderdagverblijf de Boomgaard.

Feliciteer Ilse met de geboorte van Jade via dit forum topic