Hoe leer je een kind veters strikken? Wij geven je tips!

Hippe Mama Club Kleuter

Wat is een goede leeftijd om je kind te leren veters strikken? De meeste kinderen leren op de kleuterleeftijd veters strikken. Je merkt het vaak aan de fijne motoriek van je kind of hij/zij er aan toe is. Kan je kind kleine kraaltjes rijgen, knippen, figuurtjes tekenen? Dan is de motoriek ook goed genoeg om te leren veters strikken. Sommige kinderen van drie jaar kunnen al veters strikken, anderen pas met acht jaar.

Gekleurde veters
Neem twee veters in verschillende kleuren, snijd ze door midden en naai de einden aan elkaar. Met twee verschillende kleuren veters in een schoen is het echt veel makkelijker uit te leggen hoe je kind de veters leert strikken.

Kartonnen schoentje
Neem een stevig kartonnen vel en knip een (grote) schoen vorm. Laat je kind de schoen mooi versieren. Maak gaatjes in de schoen voor de veters. Ook hierbij is het handig om met een veter in twee kleuren te werken.  Nu kan je kind op het kartonnen schoentje oefenen!

 

 

 

 

 

Veters strikken in 10 stappen

  1. Veters vastpakken met twee handen
  2. Veters over elkaar leggen
  3. Één veter onder de andere doorhalen
  4. Veters aantrekken en zo een platte knoop maken
  5. lus maken met de blauwe veter
  6. Rode veter om de lus heen leggen
  7. Rode veter onder de lus door trekken
  8. Rode lus pakken met de rechter hand
  9. Blauwe lus pakken met de linker hand
  10. Aantrekken van beide lussen

En dan nu oefenen, oefenen en nog eens oefenen!

Prijs de poging, niet het resultaat! Als jij enthousiast bent over elke poging, dan komt het uiteindelijk wel goed met dat veters strikken.