Na een loopfietsje is de overstap naar een fiets zonder zijwieltjes een kleine stap!

Hippe Mama Club Peuter

De beste tip die ik ouders kan geven omtrent het leren fietsen is: geef je peuter een loopfiets!

Onze oudste heeft geen loopfiets gehad. Toen haar vriendinnetje van nog net geen 4 zonder zijwieltjes kon fietsen, moest en zou zij ook zonder zijwieltjes fietsen. Ze had echt nul evenwicht. Stampend, huilend en gillend stond ze op de straat. Zij MOEST ook zonder zijwieltjes fietsen. Na tenminste 100 rondjes met haar door de wijk te hebben gerend was het moment daar, ze fietste zonder zijwieltjes.

Hoe anders ging het met de tweede! Zij had met 2 jaar een loopfiets gekregen en had gaandeweg daar een fantastisch gevoel van evenwicht op gekregen. Toen ze net drie was hebben we de zijwieltjes van haar gewone 12 inch fietsje afgehaald. Ze fietste zo weg. Voor de show zijn we er een rondje achteraan gerend, maar nodig was het niet.

Bij de derde weet je hoe het kunstje werkt en toch is elk kind anders. De loopfiets werd vervangen door een wat degelijker model en eentje waar ons kleintje van 2,5 ook met de voetjes bij de grond kon. Ook zij had na een half jaar een fantastisch gevoel van evenwicht gekregen op de loopfiets. Ze heeft wat minder vertrouwen in zichzelf, dus we hebben iets langer gewacht met de overstap naar de gewone fiets. Deze zomervakantie hebben we de zijwieltjes eraf gehaald. Na een paar keer samen de straat op en neer had zij ook het vertrouwen dat ze kon fietsen zonder zijwieltjes! Nog lang geen vier en weer een kind dat zonder al teveel moeite heeft leren fietsen.

Een loopfiets maakt echt het verschil en ik kan het iedereen aanraden. De mooie Milly Mally loopfiets is een stevige loopfiets met stalen frame en is verkrijgbaar voor 59,95. De loopfiets is verkrijgbaar is roze, blauw, rood, paars en groen.

Klik hier en bekijk de loopfiets.