draaimolen paard

Alcoholvrije wijnen van Domaine de Fleur

Hippe Mama Club Winkeltips

Ben je zwanger, aan het afvallen of de BOB en wil je toch graag een wijntje drinken? Proef dan nu de alcoholvrije wijnen van Domaine de Fleur!

Domaine de Fleur is een Nederlands wijnlabel, opgericht door Alexander Nijeboer en Bea Mienis, dat is gespecialiseerd in kwalitatieve alcoholvrije wijnen. Als medicijngebruiker zocht Nijeboer jarenlang naar kwalitatieve alternatieven voor wijn. Toen de zoektocht uitliep op een teleurstelling – er bleken nauwelijks smakelijke alcoholvrije alternatieven verkrijgbaar – besloot hij zelf alcoholvrije wijnen te gaan maken onder het label Domaine de Fleur. Dat werd een succes.

In heel Europa zoeken Nijeboer en Mienis samen met vinologen en dealcoholisatie-experts naar de beste kwaliteit wijnen om te dealcoholiseren en inmiddels wordt Domaine de Fleur internationaal als kwaliteitsalcoholvrij verkocht.

Alleen de allerbeste kwaliteit is goed genoeg
Domaine de Fleur levert niet de goedkoopste alcoholvrije wijnen, maar wel de beste! We werken iedere dag hard aan een nog betere kwaliteit van onze alcoholvrije wijnen zodat u verzekert bent van de allerbeste kwaliteit. Samen met internationale wijnkenners selecteert Domaine de Fleur de beste wijnen uit landen als Frankrijk, Italië en Duitsland. Deze topwijnen worden volgens een zorgvuldig gecontroleerd productieproces gedealcoholiseerd. De experts van Domaine de Fleur hebben meer dan 30 jaar ervaring als het gaat om het dealcoholiseren van topwijnen, waardoor de rijke, authentieke wijnsmaak behouden blijft en u een topproduct geleverd krijgt.

100 Jaar technologische ontwikkeling
Aan de totstandkoming van de alcoholvrije wijnen van Domaine de Fleur ligt een technologische ontwikkeling van meer dan 100 jaar ten grondslag. Al in 1908 patenteerde een Duitse wijnproducent een manier om alcohol aan wijn te onttrekken. Deze techniek is sindsdien sterk geëvolueerd tot een high-tech destillatieproces waarbij de wijnen onder vacuüm tot maximaal 28°C worden verwarmd. Tijdens dit proces worden de alcohol en de andere aromahoudende bestanddelen van de wijn van elkaar gescheiden. Alcoholvrije wijnen hebben dus al een hele geschiedenis achter de rug en vormen een steeds belangrijker deel van de omzet in de internationale wijnmarkt.

Domaine de Fleur voert op dit moment 11 verschillende wijnen, waaronder de merken Le Pionnier en Vita Nova.
Domaine de Fleur_250x250