jongetje rode bril

Website van de week: De Oude Speelkamer

Hippe Mama Club Winkeltips

Ouderwets plezier

De Oude Speelkamer is hét adres voor vintage en retro kinderspullen uit de jaren ’40 tot en met ’80. Je vindt er al die leuke, vergeten spulletjes van vroeger. Haal herinneringen op bij het zien van al dat oude speelgoed, maar ook bij de boeken, puzzels, spellen, babyspullen, poeziëplaatjes, kaarten, knutselspullen, kinderkameraccessoires, meubels en nog veel meer. Vaak zijn er maar enkele exemplaar van een product verkrijgbaar. Dat zorgt ervoor dat het assortiment veel wisselt en er altijd iets unieks te krijgen is.

Keniaanse knuffels

Naast de vintage producten vind je er ook de mooiste spullen van nu, maar wel met een nostalgische, retro uitstraling en een knipoog naar het verleden. Zo ook de zachte, wollen knuffels van Kenana ‘Knitter Critters’. Ze worden met de hand geknoopt door plattelandsvrouwen in Kenia. Een leuk detail: aan elke knuffel zit een kaartje met de persoonlijke handtekening van de vrouw die hem gemaakt heeft.

Als je een Kenana knuffel koopt, investeer je direct in de persoonlijke ontwikkeling van deze vrouwen en hun gezinnen. Zowel de vrouwen als hun kinderen krijgen toegang tot goed onderwijs en medische verzorging. Maar deze mooie gedachte gaat nog veel verder, want de knuffels worden vervaardigd met uitsluitend natuurlijke grondstoffen. De wol wordt gekleurd met vruchtensappen of wortelextracten en is afkomstig van schapen die op een biologisch en lokaal geteeld worden. Duurzaam en verantwoord dus!

Neem snel een kijkje op www.deoudespeelkamer.nl