bloemetjes

Webwinkel van de week: Studio Simone – leuke fotokaartjes!

Hippe Mama Club Winkeltips

Een unieke samenwerking van zes ontwerpers en één fotograaf !


Je pasgeboren baby aan de hele wereld showen, via een persoonlijk geboortekaartje met foto’s van een professioneel fotograaf. Dat kan via leukefotokaartjes.nl, het nieuwe concept van de Haagse fotografe Simone Janssen. Zij vroeg zes zeer uiteenlopende grafisch ontwerpers verschillende geboortekaartjes voor haar te ontwerpen. Ieder geboortekaartje is een unieke combinatie van grafisch ontwerp en professionele foto’s van de eigen zwangere buik of pasgeboren baby. Simone maakt de foto’s van de buik in haar studio in Den Haag. Na de bevalling komt ze bij de ouders thuis of in het ziekenhuis om daar het kindje te fotograferen. Het levert de ouders een persoonlijk geboortekaartje op én een serie prachtige foto’s. Op die manier wordt deze bijzondere periode, die zo razendsnel voorbij gaat, ook nog eens vastgelegd voor later.

Voor elk wat wils
De zes ontwerpers hebben ieder hun geheel eigen stijl. Zo zijn er retrokaartjes, moderne kaartjes, kunstzinnige kaartjes, kortom voor elk wat wils. Staat het perfecte geboortekaartje er niet tussen? Dan wordt het op maat gemaakt door de ontwerper van je keuze. Zodra de foto’s klaar zijn, kan het kaartje vervolgens direct naar de drukker.

Geweldig om te doen
Simone vertelt trots: “Als fotografe heb ik veel contact met moeders (in spe) via allerlei social media. Van hen begreep ik dat er behoefte is aan zoiets als een fotokaartjessite speciaal voor geboortekaartjes met professionele foto’s. Al langere tijd gebruikten moeders mijn foto’s om zelf iets dergelijks te maken. Nu is alles er simpelweg in één pakket, met heel veel keuzevrijheid. Bovendien vind ik het enorm bijzonder om zo kort na de geboorte foto’s te mogen maken van een nieuw kindje. Het is echt geweldig om te doen!”.

Grote plannen
Simone heeft grote plannen met leukefotokaartjes.nl in de toekomst wil ze meer fotografen gaan inschakelen en ook het aantal ontwerpers verder uitbreiden. Nu al verschijnen er regelmatig nieuwe ontwerpen op de website.

Over Simone
In 2009 besloot Simone van de fotografie haar fulltime beroep te maken. Dankzij haar ervaring als trainer/coach kan ze mensen snel op hun gemak stellen. Dat zie je terug aan de ontspannen gezichten op de foto’s. Bovendien wordt de fotoshoot zelf hierdoor ook een leuke belevenis. Naast de zwangerschappen en baby’s fotografeert Simone ook portretten op locatie en bruidsreportages.

Kijk snel op: www.leukefotokaartjes.nl