mama sporten

Alles over zwangerschapstesten

Hippe Mama Club Zwanger worden

Wanneer kan ik een zwangerschapstest doen?

Het meest betrouwbaar is vanaf de dag waarop je normaal gesproken ongesteld had moeten worden. Eerder testen heeft meestal vrij weinig zin, omdat er dan nog onvoldoende hCG is aangemaakt door het lichaam. Een test zal dan negatief uitslaan terwijl het best kan zijn dat je wel zwanger bent. Test dus altijd pas vanaf de dag dat je normaal gesproken ongesteld had moeten worden!

hCG staat voor ‘humaan choriongonadotrofine’ en is hét hormoon wat aangemaakt wordt op het moment dat een vrouw zwanger is.

Zwangerschapstest negatief, maar nog niet ongesteld. En nu?

Het kan zijn dat je al ongesteld had moeten worden, maar je het nog steeds niet bent en je zwangerschapstest toch negatief was. Hoe kan dat dan? Het kan nog steeds zijn dat je zwanger bent, maar dat er nog niet genoeg hCG is aangemaakt door het lichaam. Probeer het over een paar dagen nog eens. Het kan best zijn dat er dan wel genoeg hCG in je lichaam zit. Als je dan opnieuw test zou het resultaat wel betrouwbaar moeten zijn.

Hoe betrouwbaar is een zwangerschapstest?

De test op basis van urine is 99% betrouwbaar. Als deze zwangerschapstest positief is, mag je er vanuit gaan dat dit echt zo is. Een verkeerd negatief resultaat is wel mogelijk als je bijvoorbeeld te vroeg test (zie hierboven).

Tip: Bestel 3 zwangerschapstesten voor EUR 5,99! Klik hier om te bestellen.