Alle voordelen van wasbare luiers op een rij

Anna Baby Reageer

Goed nieuws! Er bestaat een beter alternatief voor wegwerpluiers, namelijk: wasbare luiers. Alhoewel wegwerpluiers ontzettend veel gemak met zich meebrengen voor ontelbaar veel ouders, zijn ze helaas slecht voor het milieu. Wist je bijvoorbeeld dat vuilnisbelten vol zitten met deze luiers. Het duurt letterlijk langer een eeuwigheid voordat één zo’n wegwerpluier zich kan ontbinden. Dat wil niemand. Door over te stappen naar de wasbare variant, draag je bij aan het beschermen en het verbeteren van de milieu. Alle andere voordelen van wasbare luiers zijn hier op een rij gezet.

Milieubewust

Wegwerpluiers, de nachtmerrie van onze kostbare milieu. Steeds meer mensen maken milieubewuste keuzes. Als koper heb je invloed op zoiets belangrijks als de leefomgeving. Wasbare luiers kopen is een voorbeeld hiervan, simpelweg doordat ze niet weggegooid hoeven te worden en als gevolg daarvan de afvalproductie in een huis aanzienlijk afneemt. Hoe fijn is dat?

Gunstig voor de gezondheid

Baby’s en kinderen hebben een kwetsbaar lichaam dat een zorgvuldige omgang vereist. Wasbare luiers bevatten niet de giftige chemicaliën die wegwerpluiers wél bevatten. Vaak gaat het om stoffen als chloor, latex, en nog meer van zulke ingrediënten waarvan bekend zijn dat ze allergische reacties als astma en eczeem kunnen veroorzaken.

Wasbare luiers zijn gunstig voor de gezondheid van kinderen, omdat ze gemaakt zijn van stof en dus geen overbodige gif aanwezig is. Een ander bijkomend voordeel is dat wasbare luiers ademend zijn, waardoor het huid beschermd wordt voor uitslag.

Helpt bij zindelijkheid

Er komt een punt, waarop ouders of opvoeders willen dat hun kindje zindelijk wordt. Aangezien wegwerpluiers zodanig zijn gemaakt dat ze lang droog kunnen blijven. Het nadeel hiervan is dat een baby signalen van een natte luier over het hoofd ziet.

Met wasbare luiers is er juist sprake van het omgekeerde: er wordt minder vocht opgenomen. Hierdoor voelt het kindje de nattigheid overduidelijk in zijn luier en wordt het zich meer bewust van zichzelf en lichaamssignalen. Deze bewustwording is nodig om een kindje zindelijkheid aan te leren.

Eerst uitproberen

Al deze voordelen kunnen je enthousiast maken om te kiezen voor wasbare luiers. Toch kan het goed zijn om geen onnodige kosten te maken voordat je zeker weet dat je er blij mee bent. Hiervoor bestaat een luierpakket wat je zogezegd op proef kunt gebruiken, die je helpen kiezen naar het merk dat je wil aanschaffen. Op deze manier ben je zelf ook het meest tevreden!

De meeste mensen gebruiken wegwerpluiers. Daarbij hebben alle ouders met een kindje thuis luiers liggen ergens. Een luier is niet weg te denken als er gedacht wordt aan een baby. Het is een belangrijk product dat onderdeel uitmaakt van de eerste levensfase van kinderen.

Het is een snelle wereld waarin geleefd wordt en de vraag naar gemak en vlotheid neemt daardoor toe. Grote aantallen mensen hebben een simpeler leven dankzij de wegwerpluiers. Echter zijn deze redders in nood, tegelijkertijd slecht voor het milieu waar jouw kind later in zal opgroeien. Vuilnisbelten liggen vol met gebruikte luiers, en zoals eerder genoemd duurt het minstens eeuwen voordat zo’n luier zich kan ontbinden.

Er is goed nieuws, want er bestaat een oplossing voor deze nadelen. Het milieu kan beschermd worden door gebruik te maken van het alternatief, namelijk: wasbare luiers. Kies je voor wasbare luiers, help je niet alleen de milieu, maar kun je ook geniet van andere pluspunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *