‘Crèches weigeren niet-ingeënt kind’

 • 7 mei 2014 om 08:40 #1098
  Sandra vL
  Bijdrager

  Zeker vijf kinderdagverblijven weigeren kinderen die niet zijn gevaccineerd tegen ziektes als de mazelen en de bof.

  Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws onder 560 crèches.

  Nog eens 118 van de ondervraagde crèches vinden dat ze niet-ingeënte kinderen moeten kunnen weigeren. Ze vinden dat de gezondheid van de andere kinderen en medewerkers gaat boven het recht van ouders om hun kind niet in te enten.

  RTL Nieuws benaderde alle 3.193 kinderdagverblijforganisaties. 560 daarvan hebben de vragen over hoe zij omgaan met niet-ingeënte kinderen beantwoord. 94 kinderdagverblijven hebben toestemming gegeven om hun antwoorden openbaar te maken op de site van RTL Nieuws.

  Bron: Nu.nl

 • 7 mei 2014 om 12:47 #7215
  cindycindy
  Bijdrager

  Ik vraag me af hoe de kinderdagverblijven controleren of de kinderen zijn ingeënt. Misschien vragen ze de gegevens wel op bij het consultatiebureau. Kan me niet herinneren dat ik ooit bij het inschrijven van mijn kind op het kinderdagverblijf moest invullen of het ingeënt was!

 • 7 mei 2014 om 15:24 #7219
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Toevallig had ik gisteren een intake bij de voorschool en daar werd het dus wel gevraagd.
  Helaas kan G niet hier naar de voorschool dus gingen we opzoek naar iets dichtbij de nieuwe woning. En daar vroegen ze het zelfs op het inschrijfformulier.
  Ik vind het zelf wel belangrijk dat kindjes ingeent zijn, zeker als ze ook in aanraking zouden komen met de allerkleinsten die nog niet voor alles ingeent kunnen worden. Sommige ziektes die voor een kind niet levensbedreigend zijn, zijn dat wel voor een baby. Ik vind het wel een moeilijk iets hoor, ben eigenlijk blij dat wij pas nu die vragen krijgen ook.

 • 8 mei 2014 om 06:48 #7221
  fambloem
  Bijdrager

  Ook hier word er naar gevraagd op de inschrijf formulieren zelf op de formulieren van de basisschool.

  Al onze kinderen hebben elke prik wat ze krijgen tot nu toe gehad.
  En het was wel grappig want onze 2 oudsten hebben vorige week oorbellen laten schieten vraagt Natasja aan de beste man of het ook zeer doet,Nee zegt die man een prik bij de arts doet zeerder o zegt natas welke prik dan de cola of de sinas prik 😆

 • 8 mei 2014 om 16:16 #7226
  cindycindy
  Bijdrager

  Misschien moest ik het ook wel invullen op het inschrijfformulier, maar ik dacht van niet. Mijn kind heeft ook alle prikken gehad en daar ben ik wel blij om. Hij reageerde altijd heel stoer op de prikken en ging niet huilen. Wel toen hij een baby’tje was natuurlijk! Ik snap wel dat kinderdagverblijven kinderen weigeren die niet zijn ingeent. Straks worden die kinderen heel erg ziek en wordt het kinderdagverblijf aansprakelijk gesteld.

 • 13 mei 2014 om 17:57 #7235
  Missy_P
  Bijdrager

  Ik vind het een goed punt, op veel creches heb je baby’s die nog niet ingeënt zijn. Stel je voor dat die ziek worden, omdat anderen hun kinderen niet willen laten vaccineren. Ik vind dat een ieder zelf moet weten of diegene het laat doen, maar dat creches ze dan wel mogen weigeren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.