Doe ook baby’s een zonnebril op!

 • 10 juni 2014 om 19:11 #1111
  Sandra vL
  Bijdrager

  De meeste ouders weten wel dat ze de huid van hun kindjes moeten beschermen tegen de zon, maar dat dat ook geldt voor de ogen is nog niet genoeg doordrongen.

  Het oogfonds vindt dat ouders zich daar onvoldoende van bewust zijn en begint daarom een campagne om ouders ervan bewust te maken dat UV-straling niet alleen voor de huid, maar ook voor de ogen schadelijk kan zijn.

  Het fonds raadt ouders aan om hun kleintjes, ook baby’s, een zonnebril te laten dragen als ze in de zomer buiten komen.

  ”Zonder goede bescherming kan te veel zonlicht, zeker in de zomer, permanente schade aan de ogen geven. Kinderogen zijn extra kwetsbaar”, meldt het Oogfonds dinsdag.

  Hoornvlies
  Door te veel en te lange blootstelling aan UV-straling kan het hoornvlies beschadigd raken en wordt het risico op oogziektes groter.

  ”Op latere leeftijd kan dit het verschil betekenen tussen goed of slecht zien.” Hoe dichter bij de evenaar, hoe hoger de UV-straling. Niet alleen op het strand, maar ook in de bergen en de sneeuw is het belangrijk om de kinderoogjes te beschermen.

  Bron:Nu.nl

 • 11 juni 2014 om 18:17 #7267
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Ik had dit inderdaad ook gelezen. Ik doe mijn best hoor met zonnebrilletje en/of petje, maar als hij het niet op laat dan laat hij het niet op…

 • 11 juni 2014 om 19:43 #7269
  Missy_P
  Bijdrager

  Heb bij mijn oudste ook van alles geprobeerd, zelfs zo’n dure babybanz ofzo (zonnebril met bandje om het hoofd), nou dat vond ze dus helemaal niks. Trok hem altijd af of zette het op een krijsen. Daarna in verschillende winkels een zonnebril opgezet, nu sinds kort is ze helemaal gek van 1 zonnebril. Die houdt ze zelfs binnen op! Hihi. Volgens mij kostte die nog geen 2 euro bij de zeeman. Heb later nog maar een reservebril erbij gehaald.
  Straks met de baby maar kijken of dat een beetje wil.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.