Driekwart vd vrouwen verliest interesse in mode na bevalling

 • 6 april 2014 om 19:52 #1087
  Sandra vL
  Bijdrager

  Ruim 78 procent van de vrouwen verandert de manier waarop ze zich kleedt op het moment dat ze bevalt van een kind.

  Dit blijkt uit Brits onderzoek waarvoor tweeduizend moeders zijn ondervraagd.

  De moeders lijken hun interesse in de mode terug te winnen rond de vierde verjaardag van hun kind. De ondervraagde vrouwen zijn na gemiddeld drie jaar en negen maanden weer trots op hun uiterlijk en willen hier dan opnieuw moeite voor gaan doen.

  Meer dan de helft van de moeders zegt zich te willen focussen op de opvoeding van hun baby en daardoor geen tijd meer te hebben voor mode. Gemiddeld besteden vrouwen 740 euro per jaar aan kleding. Dit cijfer daalt na de zwangerschap tot gemiddeld 412 euro, zo meldt Daily Mail.

  Comfort
  Korte rokjes (21 procent), hoge hakken (18 procent) en skinny jeans (17 procent) worden het eerst opzij gelegd na de bevalling, omdat snelheid en comfort eerder worden gezien als prioriteit.

  De vrouwen die wel regelmatig hakken blijven dragen, laten hun hakhoogte met twee centimeter slinken. Een vijfde van de moeders laat zich een korte coupe aanmeten na de bevallig.

  Ook laag uitgesneden topjes verdwijnen na het moederschap eerder onderin de kast. Tijdens het zwemmen kiezen jonge moeders eerder voor een badpak dan een onthullende bikini. Lederen kleding en dierenprints worden door de vrouwen ook het liefst verbannen uit de garderobe.

  Druk
  De ondervraagde moeders zeggen na de bevalling druk te hebben gevoeld om andere kleding te gaan dragen. 7 procent van de moeders verandert haar manier van kleden om qua stijl aan te sluiten bij andere moeders. De respondenten voelden zich na de zwangerschap daarnaast beïnvloedt door de stijl van beroemde moeders.

  Kate Middleton is volgens de jonge moeders een goed voorbeeld van een stijlvolle, chique moeder. De kledingstijl van Katie Price en Kim Kardashian wordt het minst geroemd.

  Bron: Nu.nl

 • 7 april 2014 om 05:57 #7106
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Ik heb nooit echt zo’n interesse gehad in mode om heel eerlijk te zijn. Ik kan ook niet op hakken lopen, dus die liggen toch al niet in mijn kast haha! Ik heb wel dat ik geen korte shirtjes meer draag, het liefst vallen shirts/hemdjes/truien over mijn heupen, net als dat broeken een stuk hoger moeten zitten dan ik voor de zwangerschap gewend was. Ik ben een van de vrouwen die het gemiddelde lekker omlaag haalt denk ik. Ik shop misschien voor 200 euro per jaar voor mezelf, maar ook wel eens jaren echt helemaal niets 😛

 • 7 april 2014 om 06:57 #7107
  Sandra vL
  Bijdrager

  @mamarieke Wow, dat is wel lekker voordelig, daar zal menig man van dromen 😉

  Ik winkel echt veel minder voor mijzelf sinds ik kinderen heb. De meiden hebben regelmatig wat nieuws nodig, omdat ze groeien en omdat er nog wel eens iets kapot gaat (het laatste kampeerweekend koste een t-shirt en een broek 😕 ) En een dagje ongestoord winkelen zit er tegenwoordig ook niet meer in… En dus shop ik veel online, maar met name voor de meiden. Voor mijzelf heb ik wat vaste merken, waarvan ik weet dat als ik de juiste maat bestel het altijd goed zit. Lekker makkelijk 😀

 • 7 april 2014 om 08:54 #7108
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Dat doe ik dus ook, online winkelen, en voor mezelf ook bepaalde ‘merken’ die zowiezo altijd wel goed zitten. Ik hou zelf ook helemaal niet van winkelen in de winkel, veel te drukke bedoeling.
  Ik ben daarbij niet echt een dure merk type. Zeeman/Hema/C&A e.d. zijn prima. Al ben ik helemaal verliefd op Desigual :verliefd: maar goed daar heb ik dan 1 jurkje van (uit de uitverkoop) een een jas (van mn man gekregen). Haha!
  Denk dat dat wel scheelt ook, als je niet zoveel in de verleiding komt door veel in de stad rond te lopen e.d. dan is dat toch vriendelijker voor de portemonee 😛

  Alleen voor mij, echt goed passende bh’s… Vreselijk met een cup&omvang waar toch echt bijzonder weinig vrouwelijke keuzes in zijn te vinden. Welk merk echt goed en lekker zit bij mij is Marie Jo, maar ja dat prijskaartje wordt ik niet heel blij van haha!

 • 7 april 2014 om 16:52 #7109
  Sandra vL
  Bijdrager

  Ik ben ook fan van de jurken van Desigual, maar inderdaad alleen in de aanbieding. En ik ben groot fan van King Louie :verliefd: helaas zijn die prijzen ook fors, dus is de garderobe daarvan beperkt.

  Oh herkenbaar Mamarieke. Ik heb ook echt zo’n bloedje hekel aan bh’s kopen, dat kan echt niet online. Op de een of andere manier zit bijna niets echt fijn of mooi. Als ik dan eindelijk een fijne gevonden heb, dan koop ik die maar gelijk in meerdere kleuren of designs. Kan ik weer even vooruit 😀

 • 8 april 2014 om 07:56 #7110
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Wat een ondingen zijn dat ook eigenlijk toch? 😉 Het is dat ze nodig zijn, maar anders… Haha!

 • 8 april 2014 om 09:02 #7111
  cindycindy
  Bijdrager

  Ik shop ook altijd minder nadat ik een kleintje heb gekregen maar dat is ook logisch, je kindje is veel thuis en je hebt gewoonweg minder tijd om nog te gaan shoppen!
  Gelukkig hangt mijn (overvolle) kledingkast vol met hippe kleding maar ook met makkelijk zittende kleding. Na de bevalling (als mijn buik weer platter is) kan ik gewoon mijn hippe kleding weer aantrekken die ik in mijn kledingkast heb hangen, het zijn gelukkig items die tijdloos zijn. Een badpak heb ik nog nooit gedragen en bh’s hoef ik voorlopig niet te kopen. Ik heb er eentje die goed zit en daarvan heb ik er toen maar gelijk 5 stuks gekocht. De meeste bh’s zitten bij mij ook erg slecht dus was blij dat ik er eindelijk eentje gevonden had! Maar ik geef wel minder geld uit nu ik kinderen heb omdat kids ook veel kosten natuurlijk qua kleding. Eerst woonde ik nog thuis bij mijn ouders en ging bijna mijn hele salaris op aan kleding voor mezelf (ook vaak miskopen). Nu ik samenwoon en huisje, boompje, beestje heb incl. kids, blijft er weinig over per maand om van te shoppen voor mezelf. Ik koop dus ook alleen iets als ik het echt heel erg mooi vind, het niet al te duur is en ik niet zoiets al 5x in mijn kledingkast heb hangen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.