HELP! Wat te doen? Geen baan, wel kdv?

 • 5 september 2011 om 08:52 #209
  kirby
  Bijdrager

  Lieve mama’s,

  Ik heb jullie advies nodig!!!
  Ik ben leerkracht in het basisonderwijs..vorig jaar werkte ik al bijna 2 jaar op een school! Helaas hebben zoals velen anderen geen mogelijkheden om leerkrachten voor vast aan te nemen. Zo ook ik sta na 2 jaar weer op straat. Ondertussen raakte ik zwanger.. en ging ik er vanuit dat ik, mocht ik niet kunnen blijven, ik wel ergens anders een baan zou vinden. Dus hebben we opvang geregeld voor twee dagen. Inmiddels is het nieuwe schooljaar begonnen en zit ik thuis zonder baan.. en gaat mijn dochter voor twee dagen naar het kdv!! Ik baal als een stekker dat het me niet lukt een leuke baan te vinden.. niet in het onderwijs maar ergens anders is ook erg moeilijk. Nu zit ik te denken zal ik de opvang opzeggen? Voor 1 dag of voor allebei de dagen?
  Mijn man werkt onregelmatig.. eventueel zou ik kunnen gaan invallen in het onderwijs op de dagen dat hij door de weeks thuis is. Het is zo lastig..hij heeft dan wel een vaste baan maar is wel opzoek naar iets waarbij hij meer door de weeks en overdag werkt. Dus wellicht vindt hij iets anders en dan kan ik door de weeks niet meer invallen maar hebben we ook geen opvang.
  Wat zouden jullie doen? We hebben eventueel wel opa en oma die een dag zouden kunnen oppassen als ik werk mocht vinden. Het moeilijke is ook nog eens dat we in een nieuwbouw wijk wonen en dat als je de opvang opzegt, je weer op een gigantische wachtlijst komt.
  Ik zit met mijn handen in het haar en weet niet wat ik moet doen. Helemaal op zeggen? 1 dag behouden? Helaas gaat het betalen van de opvang wel gewoon door.. en is de opzegtermijn ook nog eens 2mnd. Dus voorlopig betalen we nog wel even door.

  Ik heb zelfs gedacht aan zelf gastouder worden…. ?? Al is voor de klas staan toch echt mijn roeping!

  Ik ben benieuwd naar jullie adviezen/gedachten!

 • 5 september 2011 om 09:43 #2321
  Sandra vL
  Bijdrager

  Jemig Kirby, wat een enorm lastig dilemma…
  Vervelend ook dat het niet lukt om een baan naar je zin te vinden!

  Hoe zijn de wachtlijsten bij het kinderdagverblijf? Stel dat je nu een dag op zou zeggen, kun je die er dan straks weer gemakkelijk bij nemen?
  Het is super vervelend om een sollicitatiegesprek straks te hebben en dan geen oppas voor Lois te hebben. De dag dat zij op het kdv zit, kun je energie stoppen in het zoeken van een baan. Ik geloof dat ik daarom wel 1 dag daarvoor aan zou houden.
  De andere dag zou ik laten afhangen van de mogelijkheid om er straks weer een dag bij te nemen. Als de wachtlijsten lang zijn, dan heb je weer een extra dilemma…

  Ik ga er nog eens even over nadenken wat ik zou doen en schrijf later weer verder.

 • 5 september 2011 om 19:32 #2323
  mamasamm
  Bijdrager

  Dat is wel een dilemma ja!
  Net zoals Sandra al zei, ik zou (als het financieel mogelijk is) 1 dag aanhouden.
  Zo heb je wat zekerheid, maar ook wat vrijheid voor nu. (ook niet bepaald onbelangrijk)
  Dan heb je even een dagje dat je even tot jezelf kunt komen, en dus ook kunt nadenken over wat je nu wilt doen en/of verder zoeken van een baan.
  Dat is mijn mening, ik hoop dat het een klein beetje helpt.
  Ik werk zelf niet, en mn zoon gaat niet naar kdv, maar ik ben blij dat ik hem eens in de 2 week een dagje bij oma kan brengen. Gewoon zodat ik ook een vrij dagje heb. Verder kunnen opa en oma ook altijd oppassen alst nodig is. 😀

 • 5 september 2011 om 21:19 #2325
  kirby
  Bijdrager

  De beslissing is gemaakt..we hebben de opvang toch helemaal opgezegd! Voor nu kost t ons gewoon teveel geld..daarnaast werkt mijn man wisselende diensten en daardoor heb ik soms ook even mijn handen vrij..of mogelijkheid om te gaan solliciteren/invallen in het onderwijs!
  Ook kunnen en willen (heel graag) opa en oma opassen! Tja..een moeilijke beslissing en soms twijfel ik er nog wel aan! Maar ik weet 1 ding wel..op dit moment is opvang te duur en heb ik geen werk!
  Toch bedankt voor jullie meningen.. T is fijn als er met je mee wordt gedacht!

 • 6 september 2011 om 09:31 #2326
  mamasamm
  Bijdrager

  Ben blij dat je eruit bent gekomen!
  En altijd fijn als opa en oma graag oppassen 😀 Dat scheeld een boel!

 • 6 september 2011 om 13:17 #2328
  GabyGaby
  Bijdrager

  Lees het net te laat om advies te geven….maar ik zou precies gezegd hebben wat je nu gedaan hebt…. 😆

  Succes en niet meer twijfelen!!! 😀

 • 7 september 2011 om 06:50 #2329
  Sandra vL
  Bijdrager

  Pfff ik moet vanmorgen wel aan je denken hoor Kirby… We komen net op school, geen juf. Dus Julia vraagt “waar is de juf?”. Ik antwoord dat ik geen idee heb, maar zie wel een ‘onbekende’ staan die op mij meer overkomt als een slome stagiaire. “Ik denk dat de juf zo wel komt” zeg ik tegen Julia en werp een vragende blik op de ‘onbekende’. “Ik ben er vandaag” is haar vage antwoord. En na enig aandringen vertelt ze dat het kindje van de juf ziek is en daardoor niet kan komen. Ik zie Julia compleet verschieten en wegduiken, dit wil ze niet!!!

  Ze zouden vandaag naar de pont gaan en Julia had geregeld dat ze bij haar vaste juf, waar ze helemaal gek op is, in de auto mag. Ik vraag dus of het uitje wel door gaat en de slome invaljuf zegt alleen maar “mmwwwjaaa”.

  Bah, bah, bah, nu moet Julia dus bij die slome juf in de auto. Ik vraag mij ernstig af hoe deze juf uberhaupt de kinderen onder controle gaat krijgen. Ik weet het, ik heb compleet Julia haar gevoelens overgenomen en baal enorm.

  Hoe is het toch mogelijk dat jij geen leuke baan kunt vinden in het onderwijs en zo’n slome juf nu bij mijn kind voor de klas staat? Had jij vandaag maar bij Julia in de klas gestaan, dan had ze een waanzinnig leuke dag gehad! 😥

 • 7 september 2011 om 12:19 #2330
  kirby
  Bijdrager

  Aahhh super lief dat je dat zegt!!! Het klinkt ook wel heel bekend hoor…er zijn genoeg ‘slome juffen’ in het onderwijs!! Haha
  Gister sprak ik nog een vriendin..die in hetzelfde schuitje zit, maar ook echt een super leuke juf is! Het is wel erg balen ja..
  Als je eenmaal in de stichting zit..maakt het ook voor ‘slome juffen’ niet meer uit! Dan zit je eigenlijk gebakken..helemaal als je een vast contract hebt.
  Tja.. Hoe oneerlijk denk ik dan ook weleens! Ik probeer me er nu maar bij neer te leggen..en de genieten van het feit dat ik nu thuis kan zijn met loïs!
  Ook wel zielig voor de kids..dat zie je ook vaak! Kinderen zijn dan helemaal uit hun doen.. En als je kind dat is..ben je dat als moeder ook! 😉
  Ben benieuwd hoe haar dag vandaag geweest is.. En of de slome juf er morgen weer is! Het is niet te hopen voor jullie.. Ik ga eens kijken onder welk bestuur jullie school valt. Vrees dat ik er al aangemeld ben als invaller.
  Laat je even weten hoe de dag voor Julia was? Balen hoor..ze heeft al z’n pech met de start van het nieuwe schooljaar!

 • 7 september 2011 om 13:42 #2331
  Sandra vL
  Bijdrager

  Julia heeft gelukkig toch een leuke dag gehad!

  Haar juffen werken parttime, dus de “hoofdjuf” van ma t/m wo en de andere juf op do/vr. Morgen heeft ze dus de andere vaste juf, gelukkig!

  Ik vind het echt onbegrijpelijk dat zo’n suffe juf een contract bij zo’n stichting heeft, terwijl er heel veel vlotte juffen zijn zonder werk… Nou ja, laten we maar hopen dat haar eigen juf er maandag weer is.

  En wie weet wat voor leuke baan je nog vindt Kirby! Geniet tot die tijd maar lekker van Loïs, ze wordt al zo snel groot en je kunt die eerste periode niet over doen.

 • 22 maart 2013 om 13:11 #5418
  Mickey78
  Bijdrager

  Goed dat je hebt opgezegd, vaak is er nu wel meer plaats. Ik heb zelf in de kinderopvang gewerkt en er is bijna altijd wel iets te regelen. Is er misschien een peuterspeelzaal waar je kindje een ochtend en een middag heen kan? Dan heb je iig een paar uur in de week om actief te zoeken en eventuele sollicitaties in te plannen. Het is iig een stuk goedkoper voor je en wel goed voor je kleine omdat die met andere kinderen kan spelen.
  Fijn dat opa en oma bij kunnen springen, dat had ik voor onze verhuizing ook, maar nu wonen we te ver weg, helaas. Succes met het zoeken…

 • 23 maart 2013 om 19:09 #5438
  Hetty
  Bijdrager

  Hier hetzelfde probleem wat werk betreft.
  Ben ook invaller en heb gelukkig op dit moment een paar weken wat vaster gekregen, maar het is maar voor een paar weken.

  Wij hebben gekozen voor een gastouder. Als ik moet invallen kan ik dat makkelijk met haar regelen, er is op dit moment namelijk alle dagen plek en ze is heel flexibel. Kom ik om hem om 4 uur halen, betaal ik tot 4 uur en word het tot 6 uur, dan is dat ook geen probleem. Ook betaal ik voor de dagen dat hij komt, komt hij een maand niet, betaal ik dat ook niet.
  Als ze echt niet kan, zijn opa en oma in de buurt om te helpen. Zij kunnen ook bijna altijd, maar wij vinden het prettig zo. Zij kunnen wel oppassen als ik een keertje mijn handen vrij wil hebben.

 • 22 april 2013 om 14:51 #5815
  trotsemamavan4
  Bijdrager

  hoop dat je snel een baan vind hoor.. toch wel rot als je wilt werken maar je vind niets..

  succes

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.