Hoe combineer jij werk en gezin?

 • 9 mei 2011 om 11:06 #134
  Thamara
  Bijdrager

  Ik las net in het voorstelrondje dat Monique nacht- en late diensten draait. Lijkt me heel erg pittig! Als je terugkomt van je werk wil je naar bed terwijl je kinderen dan aandacht willen. Ik heb nu even geen tijd om mijn eigen verhaal te doen, maar kom er vanmiddag op terug.

 • 9 mei 2011 om 12:12 #1715
  Nienke
  Bijdrager

  Je bent me voor Thamara, het werk van Monique deed me meteen aan hetzelfde denken, hoe combineert ze dat 😯 .

  Ik ben het schoolvoorbeeld van een moeder waarbij de combinatie werk (of in mijn geval studie) en gezin niet werkte. Daan moest naar een nieuwe groep op het kdv, de gastouder hield ermee op en hij kon niet wennen aan de wisselende en vooral lange dagen en het feit dat ik druk druk druk was. Vandaar dat ik mijn studie orthopedagogiek waar ik op mijn 32e nog mee begonnen ben op moest geven. Nu ben ik druk met de Hippe Mama Club maar omdat ik alles thuis kan doen, kan ik dus werken als de kinderen naar school zijn en in bed liggen. Nu heb ik Koen in bed liggen en is Daan op school, dan kan ik dus even achter de computer. Vanmorgen was Koen op de psz en dan kan ik eindelijk de hoognodige uren maken. Ik vind het ideaal, aan de andere kant heb ik de neiging om ook als de kinderen thuis zijn voortdurend de computer te willen pakken, nog evne snel iets regelen, mailtje sturen. En voor je het weet, ben ik aan het mopperen dat ze stil moeten zijn want mama moet nog werken. Daar probeer ik echt voor te waken want dat is gewoon niet de bedoeling. Je hoort vaak genoeg dat thuisblijvende moeders minder tijd aan hun kinderen besteden dan moeders die werken.
  In de vakanties vind ik het dan ook echt een crime want dan heb ik gewoon de tijd niet die ik nodig heb, de jongens zijn allebei thuis en ik probeer nog e.e.a. te doen in de avonduurtjes. Tja. Je kunt niet alles hebben!

 • 9 mei 2011 om 19:23 #1719
  karin3kids
  Bijdrager

  Ik heb m’n werk en m”n gezin gecombineert
  bijna 4 jaar terug werd ik opgebeld door een gastouderburo(gob) Ik heb me toen ingeschreven
  Voor mij werkt dit heen goed
  Ik kan er voor m’n eigne kinderen zijn er tevens ook nog eens voor andere kinderen
  Mijn werk als gastouder is gewoon thuis

 • 10 mei 2011 om 07:43 #1725
  fenne
  Bijdrager

  Ik werk in het middelbaar onderwijs en moet ’s ochtends om 8 uur voor de klas staan. Ik vind het echt een achterlijke tijd maar goed, dat laat ik mijn leerlingen maar niet merken! De meeste scholen beginnnen volgens mij een half uur later. Het is sinds kort ook niet meer mogelijk om het eerste uur vrij te krijgen zodat ik Sem naar school en Kato naar het kdv kan brengen. Tot vorig schooljaar was dat wel mogelijk, dan gaf ik er 1 halve vrije dag voor op en kon ik alle dagen vanaf het 2e uur beginnen. Maar kennelijk waren er teveel mensen die dat ook wilden.

  Ik werkte eerst 3,5e dag maar ben nu naar 3 dagen gegaan en mijn man werkt er 4, maar hij werkt ook in het onderwijs, wel op een andere school trouwens en in het HBO, maar hij kan de meiden dus ook ’s ochtends niet wegbrengen. De meiden worden dus ’s ochtends door opa en oma opgevangen en weggebracht naar school op de twee dagen dat we allebei weg zijn. Ze vangen Sem ook 1 middag op zodat ze maar 1 dag naar de BSO hoeft.

  Voordeel vind ik wel dat wij bijna alle vakanties samen zijn en dan dus ook geen opvang nodig hebben, al gaan ze soms een dagje en gaan Oliver en ik er gezellig samen op uit. Hebben we afgelopen vakantie ook gedaan. Heerlijk vinden we die dagen voor onszelf en de opvang betaal je toch gewoon door!

  Ik vind het weleens een belasting voor mijn ouders hoor dat ze 2 dagen in de week de meiden moeten wegbrengen en Sem ook nog eens 1 middag hebben, maar ze verzekeren me dat ze het niet anders willen….

 • 10 mei 2011 om 11:17 #1737
  Marjolijn-mv-Rik
  Bijdrager

  Ik heb tijdens de ivf behandelingen mijn eigen baan al opgezegd en ben toen bij ex in de zaak gaan werken. Toen wij dus uitelkaar zijn gegaan was ik dus ook werkloos, en ik moet zeggen dat ik het zo zonder baan met Rik goed te doen vind als hij over 1,5 jaar ongeveer naar de basisschool gaat wil ik wel waar iets gaan zoeken voor tijdens de schooltijden als dat niet te vinden is ga ik vrijwilligerwerk doen.

  Ben overigens wel blij dat ik geen uitkering heb en dus geen solicitatieplicht heb, want dan moet je alles nemen en kun je dus niet alleen iets zoeken voor onder de schooltijden. Maar voor nu vin dik het nog heerlijk om thuisblijfmoeder te zijn.

 • 23 mei 2011 om 21:50 #1862
  simone
  Bijdrager

  Vorig jaar werkte mijn man nog in 5-ploegendienst en ik zelf 3 dagen.
  Eerder hadden we flexibele opvang. Maar dat was niet echt meer te doen. Ik liep mezelf voorbij.
  We hebben toen vaste dagen gekozen voor de opvang van Tim en Rick ging naar school.
  Meestal was ik of mijn man thuis wanneer Rick dan uit school kwam.
  Nu werk ik 3 tot 4 dagen. Mijn man zit ziek thuis met spier en zenuwproblemen, maar kan de kinderen wel redelijk hebben, ze kunnen alleen en samen spelen en hoeven niet steeds opgetild te worden. Ze zijn er mee opgegroeid. Voor mijn man is dit al genoeg, dus het huishoudelijk werk etc. dat doe ik naast mijn werk. (we hebben geen huishoudelijke hulp).
  Rick gaat naar de kleuterschool en Tim gaat nu 2 halve dagen naar de peuterspeelzaal.
  (Dus verdere oppas hebben we meestal niet nodig)

  Het is best wel pittig moet ik zeggen. Soms dan valt het me allemaal heel erg tegen.
  Helaas geen moeder meer die eventjes om de hoek komt kijken en dan nog iets voor me doet.
  Maar ach, we doen het op onze manier en dat gaat best goed!

 • 25 mei 2011 om 18:59 #1867
  Ninke
  Bijdrager

  ik werk 3 dagen per week en kan 4 uur ervan zelf indelen ivm gezinsbegeleiding. Tot voor kort gingen de meiden naar een gastouder waar ik best flexibel mee om kon gaan… ook in mijn verlof gingen ze daar naar toe zodat ik ook een dagje zelf had. Nu stopt de opvang bij de gastouder omdat dit niet op de route naar de school van sam ligt. Ik blijf 3 dagen werken en mijn man heeft een eigen bedrijf.. hij gaat zo 4 dagen werken. De overige 2 dagen gaat mijn moeder oppassen, dit deed ze al 1 dag en dat worden er dus 2. Super want ik kan sam naar school brengen en de andere 2 hoeven dan niet mee…. Omdat Loek dan wel elke dag thuis is gaat ze vanaf november (dan is ze 2,5) 2 ochtenden naar de psz. Ik vind het belangrijk dat ze naast thuis ook ergens anders met kinderen om gaan en mensne in de samenleving.

  OP de dagen dat ik thuis ben ga ik 1 ochtend gymen met Loek en ik probeer als ze slapen wat op de computer te doen. Verder probeer ik er voor de kids te zijn….

 • 30 mei 2011 om 06:21 #1873
  Sandra vL
  Bijdrager

  Ik heb mijn baan buitenshuis 2,5 jaar geleden opgezegd omdat het niet meer te combineren was met mijn gezin. Drie dagen in de week ging ik om 07.10 uur met de kinderen naar het kinderdagverblijf. Wij waren altijd de eersten… En ’s avonds was ik te laat om ze op te halen, dus dat deed mijn man dan. Toen de basisschool in zicht kwam kreeg ik het steeds benauwder. Hoe ging ik al die schoolvakanties oplossen? Ik heb geen familie in de buurt waar ik op terug kan vallen. En ik zag het ook niet zitten dat Charlotte na een lange dag school ook nog eens naar de bso zou moeten. Ik heb mijn baan opgezegd en heb daar nog nooit een seconde spijt van gehad.

  Inmiddels heb ik sinds een jaar een eigen bedrijf, twee webwinkels en nu dus de Hippe Mama Club. Als ik heel eerlijk ben werk ik meer dan ik ooit gedaan heb. En toch is dit veel beter te combineren met het gezin. Elke ochtend ontbijt ik met de kinderen, elke middag lunch ik thuis met de kinderen, op woensdag en vrijdagmiddag kunnen ze altijd speelafspraakjes maken. Ik werk gewoon zodra het even kan, dus ook ’s avonds en in het weekend. Voor mijzelf is het soms wel pittig, want ik heb misschien wel erg veel hooi op mijn vork genomen, maar voor de kinderen is dit ideaal.

 • 7 juni 2011 om 09:35 #1887
  lydia1980
  Bijdrager

  Ik werk 16 uur in de week 🙁 jammer genoeg vaak op de zaterdag in een suppermarkt op de brood/kaas afdeling.
  vaak is het nogal een geregel om oppas te vinden mare op de donderdag is marc altijd thuis dat is wel fijn dat is vaak ook een dag dat ik moet werken. en dan de zaterdag is marc 2x in de maand vrij de andere keren dat we oppas moeten zoeken is of schoonzus/schoonmoeder. ook werk ik geregeld op de vrijdag dan past ook nogal eens een tante van mij op.
  helaas willen mijn ouders niet zo graag oppassen. en mijn tweelingzus past ook nogal eens op.
  jammer dat ik een vast rooster heb 👿 heb dit al zo vaak aangegeven maar luisteren ho maar helaas.

 • 9 juni 2011 om 09:26 #1897
  Chantal
  Bijdrager

  Ik ben zelfstandige dus deel mijn eigen uren in, sinds een maand heb ik echter een nieuwe uitdaging gevonden, een ontbijtservice, die loopt enorm maar ik moet wel soms om 7 uur bij iemand leveren, welliswaar in de regio maar toch….gelukkig gaat Dakota graag mee op pad ook als het vroeg is, en ze voelt zich ook heel stoer dat ze dan een centje verdien 🙂 tot op heden is het gelukt en ze is pas 2 keer mee gereden, in pyama en dat is natuurlijk als je 6 jaar ben helemaal geweldig.
  Mijn man is ook zelfstandige en werkt vaak ver weg, dus ik ben meestal alleen. Soms lastig maar ik ben het ook wel gewend. Ik weet dat ik alles wel zelf moet regelen. Daar tegenover staat dat ik niet persé moet werken maar ik hou van mijn onafhankelijkheid en zolang het leuk blijft heb ik er plezier aan.

 • 14 juni 2011 om 21:13 #1130
  mamarieke
  Bijdrager

  Ik werk 4 dagen.
  Eveline gaat op maandag en vrijdag naar de nso wat ze geweldig vind omdat haar beste vriendin van de andere school daar dan ook is. als ik haar op kom halen zegt ze, ben je er nu al??
  Op dinsdag is haar vader vrij, op woensdag is ze bij opa en oma (wat ze zo leuk vind dat ze op woensdag niet meer wil sporten maar op zaterdag!) op donderdag ben ik zelf vrij.
  Verder moet ze naar school tot half 4 en dat vind ik eigenlijk wel lang….heb ik van te voren niet over na gedacht…
  Op mijn werk kan ik gelukkig wel heel makkelijk regelen om bijvoorbeeld iets later te komen voor een inloopkwartier of eerder weg voor een feest enz…dat is wel heel fijn. Zo hoef ik niet zo veel te missen.
  Maar 4 dagen is wel heel pittig!

 • 19 juli 2011 om 05:16 #2129
  Shannon
  Bijdrager

  met mijn werk gaat het ideaal.Ik werk de ene week van half 7 tot half 12 en de andere week van 1 tot 6. Dus ik zie Shadia vrij regelmatig. De tijden dat ik werk vangen me ouders Shadia op en als mijn vriend vrij is doet hij het. Voor hem is het wat lastiger hij werkt namelijk als kok. Dus zijn werktijden zijn heel verschillend. Hij heeft wel altijd standaard twee dagen per week vrij en die dagen besteed hij ook helemaal aan mij dochter.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.