Hoe laat naar bed?

 • 20 juni 2011 om 21:01 #131
  mamarieke
  Bijdrager

  Hoe laat gaan jullie kinderen naar bed??
  eveline is nu 6 (29okt 7 jaar) en ik vind het lastiger worden. door de weeks gaan we om half 8 naar boven. dan is het omkleden, tanden poetsen, beetje stoeien of knuffelen 🙂 en dan lezen we samen een boek, steeds om en om een blz. om 8 uur ga ik naar beneden.
  Tegenwoordig merk ik dat ze soms nog niet echt moe is en leest ze ‘stiekum’ een boekje. Ik ga niet meer naar boven om te kijken of ze slaapt. als ik toevallig rond half 9 naar boven moet slaapt ze altijd al dus van het lezen zeg ik niks. Ik vind het wel goed hoe het nu gaat. Ze komt maar zelden naar beneden om te zeggen dat ze niet kan slapen. 2x per maand is veel zeg maar.
  (ze loopt een jaar voor met lezen dus misschien leest ze stiekum de hele nacht hahhahaha)
  In het weekend ligt ze eigenlijk ook wel tussen 8 uur en half 9 op bed behalve met een feestje of een verjaardag. Ze kan toch nog geen klok kijken dus ik zeg gewoon altijd zo…….het is al laatttttt 😆

 • 21 juni 2011 om 04:55 #1919
  Sandra vL
  Bijdrager

  Alle drie onze kinderen liggen rond zeven uur in bed.Charlotte is vaak dan nog wel even in bed aan het spelen, maar ze is rustig. Wij vinden het wel heel fijn als ze op bed liggen, dan heb ik ook nog iets aan mijn avond 😉 Het is even afwachten hoe lang dit houdbaar is!

  In vakanties schuiven we de tijd wel op hoor. In de zomer liggen ze waarschijnlijk niet voor half negen in bed. Alles in de hoop dat ze dan ’s morgens ook wat beter slapen.

 • 21 juni 2011 om 18:49 #1922
  Ninke
  Bijdrager

  sam en loek gaan om kwart voor 7 naar boven en ik probeer ze dan om 7 uur in bed te hebben. Nu sam net naar school gaat gaat ze soms nog eerder. Ze vind het wel lastig als loek dan nog beneden is! nu zeg ik tegen sam dat ik eerst haar in bed leg en dan loek en dat vinden ze allebei prima. Loek heeft een periode gehad dat ze om half 10 nog wakker was. Ik laat haar nu in de middag 2 uur slapen en niet langer. Heb het idee dat dit wel helpt.
  In de vakantie gaan ze om half 8… ze slapen het in de ochtend er niet echt bij! en ik vind het ook wel lekker als ze op bed liggen… ff tijd voor mijzelf

 • 21 juni 2011 om 19:57 #1925
  mamarieke
  Bijdrager

  Nee dat heb ik nou ook…..dat ze het er echt niet bij slaapt. Gaat ze door een feestje of een vriendinnetje die blijft slapen later naar bed dan staat ze gewoon om 7 uur weer naast mn bed!!!
  Hoewel ik tegenwoordig de afspraak met haar heb dat ze beneden tv mag kijken of mag spelen in haar kamertje.
  Oke het is nu wel zo dat ik het soms niet hoor (dan staan mijn moederratels uit) en dan zou het dus zo maar kunnen dat ze de allereerste tekenfilm ziet om een uur of 6 hahahaha maar goed dan mag ik tenminste ‘uitslapen’ tot de wekker van 7 uur 🙂
  Wat ninke zegt herken ik wel van ” vroeger ” die kleintjes niet te lang laten slapen tussen de middag en dan heb je lekker wat aan je avond!

 • 5 juli 2011 om 11:23 #2037
  lydia1980
  Bijdrager

  Mijn kinderen hebben best moeite met inslapen zeker onze zoon nu bijna 8 hij mag van mij rond half 9 naar bed en eer hij dan slaapt is het half 10. uiteraad hebben we geprobeerd eerst half 8 mare dan was ie om 9 uur a half 10 nog wakker. mare ik heb geen last van hoor als hij beneden is hij kan dan lekker zoet lezen of tv kijken.
  sochtends moeten ze om half 8 uit bed wat best moeilijk gaat ze kunnen echt lang uitslapen (dus als we feestje hebben en ze liggen er laat op slapen ze gerust tot uur of 10 uit.) Celeste van 4 gaat tussen half 8 a 8 uur naar bed ze komt er regelmatig wel uit wat soms leidt dat ze in mama,s bed beland waar ze wel gaat slapen.
  zijn dagen dat goed gaat hoor als ik dan sylvain naar bed breng half 9 dat ze dan al slaapt dus gaat op zich goede kant op.

 • 7 juli 2011 om 10:14 #2080
  Shannon
  Bijdrager

  Shadia is nu 5 en ze gaat om half 8 uiterlijk naar bed toe

 • 7 juli 2011 om 11:51 #2084
  Sophie
  Bijdrager

  Onze kinderen liggen tussen 19 en 19.30 uur meestal op bed.

 • 11 augustus 2011 om 14:31 #2168
  cbdkl
  Bijdrager

  Onze kinderen liggen rond 19.00u in bed, zelden komt er nog 1 uit of hoor ik er 1, maar ’s morgens tussen 6.30u en 7.00u zijn ze meestal wel wakker. Later naar bed heeft geen zin want ze zijn er ’s morgens toch vroeg.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.