In een stuitligging

 • 28 maart 2014 om 12:21 #1083
  cindycindy
  Bijdrager

  Mijn kindje ligt in een stuitligging (ben nu bijna 36 weken zwanger) en ik maak me wel zorgen. Als het kindje niet draait, gaan ze het proberen te draaien. Heeft iemand hier ervaring mee en doet dit pijn? Heeft iemand ook ervaring met een normale bevalling (vaginaal) van een kindje dat in een stuit ligt? (Met de billen naar beneden toe en het hoofd naar boven). Ik ben benieuwd! Ik hoop echt dat mijn kindje nog gaat draaien uit zichzelf… :nee:

 • 29 maart 2014 om 10:24 #7092
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Zelf niet gehad (G was al begonnen met indalen met 20 weken).
  Maar ik ken iemand waarbij het kindje tussen de 37e en 38e week pas is gedraaid, iemand waarbij ze inderdaad hebben geprobeerd te draaien (en dat dat pijn deed), en ook iemand die een vaginale stuitbevalling heeft gehad die helemaal goed is gegaan.
  Maar heb er dus niet echt info over zelf van hoe het is, alleen van gehoord dus.
  Veel succes, hopelijk draait de kleine zich nog om 🙂

 • 31 maart 2014 om 08:53 #7095
  Sandra vL
  Bijdrager

  Wat vervelend een stuitligging, dat geeft toch weer extra stress en zorgen! Onze middelste heeft tot 39 weken gedraaid in de buik, van stuit naar normaal tot dwars. Ze lag heel vaak dwars in de buik… Toch is ze op het laatste moment goed gaan liggen. Ze is nooit ingedaald, dat gebeurde pas tijdens de bevalling. Het heeft mij destijds ook veel stress gegeven, maar uiteindelijk is het helemaal goed gekomen.

  Een goede vriendin van mij is bevallen met een stuit. Bij haar is dat heel prima gegaan en zijn er geen complicaties geweest. Naar wat is gehoord heb zijn de draaipogingen wel pijnlijk. Ik duim voor je dat die kleine nog uit zichzelf draait.

 • 1 april 2014 om 11:07 #7098
  cindycindy
  Bijdrager

  Deze week of volgende week gaan ze het proberen te draaien, sommigen zeggen dat het pijn doet maar anderen vinden het meevallen. Denk dat het verschilt bij iedereen maar het doet nu soms al pijn als de verloskundige te hard op mijn buik drukt. Zie er wel tegenop! Hoop dat het zelf nog draait maar ze vertelden mij dat dit misschien niet gaat gebeuren vanzelf omdat het kindje erg lange benen heeft en een beetje dubbel ligt met haar benen. Laat wel even weten hoe het draaien ging en of het gelukt is. Bedankt voor de reacties!

 • 1 april 2014 om 11:59 #7100
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Veel succes! Hopelijk lukt het draaien!

 • 2 april 2014 om 06:53 #7101
  Sandra vL
  Bijdrager

  Sterkte met de draaipoging. Ik duim voor je dat het lukt!! :goedgedaan:

 • 4 april 2014 om 12:19 #7102
  cindycindy
  Bijdrager

  Eergister hebben ze het kindje gedraaid, zag er eerst erg tegenop. Het deed wel een beetje pijn, op de plek waar de billetjes zaten van het kindje en de verloskundige deze vastpakte en de andere kant opduwde. De andere verloskundige duwde het hoofdje naar beneden. Na 15 minuten stopten ze omdat ze het vermoeden hadden dat het nu goed lag. De echo die meteen daarna was, bevestigde dit. Het hoofdje ligt nu keurig onderop. Ik ben echt blij dat ik het toch heb gedaan. De pijn was even vervelend maar duurde niet al te lang. Ik had geluk dat het kindje nog niet ingedaald was volgens de verloskundige, anders waren ze veel langer bezig geweest. Ben erg blij nu en hoop dat het kindje zo blijft liggen en niet weer terugdraait! Nu kan ik misschien toch thuis bevallen als het verder goed gaat! Bedankt voor de lieve reacties!

 • 4 april 2014 om 16:04 #7103
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Wat goed dat het is gelukt! Hopelijk blijft de kleine nu goed liggen! 🙂

 • 8 april 2014 om 09:06 #7112
  cindycindy
  Bijdrager

  Gister bij de verloskundige geweest en het kindje is nu ingedaald en kan dus niet meer draaien! Ben echt super blij, kan nu gewoon thuis gaan bevallen en dat was echt mijn wens. Het voelt nu ook heel anders in mijn buik, rechts van mijn buik “steekt” nu vaak een voetje uit. Als ik er lichtjes over aai, schiet het voetje snel weg. En ’s nachts wanneer ik op mijn rug lig, voel ik het kindje heel erg bewegen en trappelen. Heel bijzonder blijft het.

 • 8 april 2014 om 09:47 #7113
  Sandra vL
  Bijdrager

  Heee wat goed!!! Dat geeft een boel rust! Op naar de bevalling 😉

 • 9 april 2014 om 06:18 #7115
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Super zeg! Geniet er nog maar even van 🙂

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.