Integrale Vroeg Hulp (IVH)

 • 9 mei 2011 om 20:00 #136
  cbdkl
  Bijdrager

  Heeft er iemand ervaring met integrale vroeghulp??? Wij hebben nogal wat opvoed problemen met onze oudste zoon (Dirk 5). Hij vraag heel erg veel aandacht, meestal op een negatieve manier en we hebben al van alles geprobeerd maar niets helpt. Het “verkeerde gedrag 👿 ” blijft hij herhalen.
  Eerst was het alleen thuis een probleem maar ondertussen voelt hij zich op school ook erg thuis en zijn er dus ook problemen op school. De verpleegkundige van het CB wist ook geen oplossing en heeft ons wat keuze gelaten. Video opname, hulp thuis van iemand die eerst komt observeren en dan tips geeft, opvoedspreekuur en IVH.
  Nu hebben we hulp gevraagd bij IVH in de hoop dat hun ons kunnen helpen. Maar vraag me af of iemand hier ervaring mee heeft en hoe die ervaring dan is???

 • 10 mei 2011 om 07:49 #1728
  fenne
  Bijdrager

  Ik heb er persoonlijk geen ervaring mee, maar wel laatst e.e.a. over gelezen. Ze komen dan bij je thuis opnames maken, die worden bekeken door een team van deskundigen en die gaan vervolgens een plan van aanpak maken. tenminste, dat is wat ik me er van kan herinneren.
  Ik hoop voor je dat er wat nuttigs uitkomt!
  Maar wat verschrikkelijk vervelend trouwens, wat lijkt het me moeilijk als je geen vat meer op je kind kunt krijgen! Succes ermee

 • 10 mei 2011 om 08:12 #1730
  Sijhku
  Bijdrager

  Hoi,
  wat goed dat je hulp in wilt gaan schakelen. Lijkt me niet makkelijk, zo’n grensoverschrijdend mannetje in huis.
  Ik heb zelf geen ervaring met IVH maar ken wel een aantal mensen die er gebruik van hebben gemaakt.
  De ervaringen van hen waren passend bij de persoonlijkheden. Mensen die graag hulp wilden waren erg enthousiast en vonden het leerzaam. Mensen bij wie de hulp min of meer werd opgelegd vonden het nog wel eens bemoeierij.
  Ditzelfde zie ik bij ambulante begeleiding hoor, vaak kan ik van tevoren voorspellen wie er wat mee kan en wie het inbreuk op de privacy vindt.
  Als ik jouw bericht zo lees schat ik in dat je er vast wel wat aan hebt 😉
  Succes!

 • 10 mei 2011 om 11:23 #1738
  Nienke
  Bijdrager

  Nee, geen ervaring mee maar ik vind het heel knap en verstandig van je dat je het doet! Het lijkt me niet makkelijk om toe te geven dat je op een gegeven moment met het gedrag van je kind niet meer uit de voeten kunt. Maar goed, bij sommige kinderen moet je gewoon meer uit de kast halen dan bij anderen! Dus heel verstandig van je. Ik ken wel iemand die IVH heeft ingeschakeld omdat ze wilde weten of haar dochtertje autistisch was. Ze heeft me de procedure omschreven, videoopnamen op het kdv en thuis en vervolgens kwamen er (volgens mij) 3 mensen bij haar thuis om de observaties te bespreken. In haar geval bleek er niets aan de hand. Haar man is autistisch en haar dochtertje ‘fladderde’ veel toen ze klein was vandaar dat ze er bang voor was. Er is dus geen vervolgtraject geweest.
  Hoe dan ook, heel goed van jullie dat jullie niet wachten tot het de spuigaten uitloopt en ik hoop dat jullie er wat aan zullen hebben!

 • 10 mei 2011 om 15:00 #1740
  cbdkl
  Bijdrager

  We hebben ook vooral nu hulp gevraagd omdat onze middelste (Koen) kopieer gedrag vertoont en als dadelijk nummer 3 (Lars) dat ook gaat doen weten we helemaal niet meer waar we uitkomen. Het was best een moeilijke beslissing maar hebben even onze eigen trots aan de kant gezet in de hoop dat hulp ook rust in huis geeft wat mijn gezondheid ook ten goede zal komen.
  Gr Carla

 • 10 mei 2011 om 17:43 #1741
  karin3kids
  Bijdrager

  super van je meid dat je hulp in roept
  Denk niet dat je minder bent omdat je hulp nodig hebt…

  Zelf geen ervaring ermee en ken ook niet iemand in m’n omgeving die ivh hulp nodig heeft
  Wil je wel heel veel sterkte wensen

 • 10 mei 2011 om 18:00 #1743
  Thamara
  Bijdrager

  Kan me voorstellen dat je bang bent dat je andere zoons het gaan kopieeren. Ik vind het ook heel stoer van je dat je hulp vraagt. Super! En ik hoop dat het snel helpt.

 • 10 mei 2011 om 18:31 #1750
  Sandra vL
  Bijdrager

  Wat ontzettend goed dat je hulp inschakelt! Ik ken het programma IVH niet, maar het lijkt mij prettig als iemand met een frisse blik naar de situatie kijkt. Hopelijk werpt het snel vruchten af!

  Gezellig trouwens dat je mee komt kletsen 😉

 • 12 mei 2011 om 20:06 #1765
  Ninke
  Bijdrager

  wat goed dat je hulp inschakelt, als ouder heb je vaak niet in de gaten wat maakt dat het het gedrag van je kind is zoals hij is. vaak zie je dat ouders en kind daarin een patroon hebben die niet makkelijk te doorbreken is, hulp daarbij is zeker handig en soms ook nodig. Zelf werk ik in de psychiatrie op een groep voor kinderen van 8-12 jaar die alleen in demiddag bij ons komen voor behandeling en therapie, tevens werk ik in 1 gezin per week om ambulante begeleiding te geven. Ik vind het super dapper om iemand mee te laten kijken in je huis houden.
  Kijk naar je kind en je eigen gedrag! heel veel succes

 • 12 mei 2011 om 21:13 #1768
  Thamara
  Bijdrager

  Wanneer begint het traject eigenlijk? Soms zijn de wachtlijsten zo lang dat je er eng van wordt, hopelijk valt het mee voor jullie!

 • 13 mei 2011 om 08:25 #1769
  cbdkl
  Bijdrager

  Voor 20 mei komt er telefonische contact en dan hoor ik meer. Heb begrepen van het CB dat er geen wachtlijsten zijn dus hoop dat we snel worden geholpen.

 • 13 mei 2011 om 17:14 #1771
  fenne
  Bijdrager

  Dat is al snel fijn!

 • 30 mei 2011 om 06:25 #1875
  Sandra vL
  Bijdrager

  De 20e is inmiddels geweest, dus ik ben eigenlijk wel benieuwd wat er uit het gesprek gekomen is!

 • 30 mei 2011 om 08:16 #1877
  cbdkl
  Bijdrager

  Hebben een telefonisch gesprek gehad, daarna hebben ze contact opgezocht met de school en de wijkverpleegkundige en we gaan nog niet het echte traject in. Eerst willen ze een observatie (op school en thuis) omdat de bevindingen van school en thuis niet gelijk zijn. Dit gebeurd half juni en dan hebben we eind juni een uitslaggesprek. Dus eind juni horen we weer meer. Maar ben zelf al blij dat er in ieder geval wordt gekeken.

 • 30 mei 2011 om 12:14 #1880
  Sandra vL
  Bijdrager

  Er gebeurt in elk geval iets en je komt toch weer een stapje verder. Succes, ik ben benieuwd wat de bevindingen zullen zijn.

 • 7 juni 2011 om 08:59 #1886
  Ninke
  Bijdrager

  wel fijn dat ze thuis en op school gaan kijken,dan kun je ook zien wat maakt dat de kids zich zo gedragen… heel veel succes!

 • 11 augustus 2011 om 14:16 #2167
  cbdkl
  Bijdrager

  Ondertussen zijn we een poos verder. De observatie heeft voor ons als ouders wel wat verhelderd. Het verschil op school en thuis was toch minder groot. Op school zien ze lang niet alles blijkt nu en de reactie door Dirk is er anders. De bevindingen zijn besproken en het voorstel is psychomotorische therapie voor Dirk en wij als ouders krijgen ook begeleiding om de aanpak te veranderen.

 • 12 augustus 2011 om 19:12 #2173
  kirby
  Bijdrager

  Ik vind het ook heel knap dat je er voor open staat!! Dan heb je al zn grote stap gemaakt. Wees trots op jezelf dat jullie dit aandurven. Ik ben zelf leerkracht op een basisschool en soms zou ik willen dat ouders er voor open staan. We willen tenslotte allemaal het beste voor onze kinderen. Dat geldt ook voor de leerkracht die met jullie meedenkt, maar daarvoor heeft ze wel ouders nodig die er voor open staan en dit aandurven. Misschien krijg je zelf ook wel tips/commentaar/kritiek en daar moet je mee overweg kunnen. Toch denk ik dat het je als ouder alleen maar verder kan brengen en dat je er alleen maar van leert. Daarnaast denk ik dat het fijn is dat jullie dit al vroeg zien en op tijd hulp inschakelen. Ik wens jullie heel veel sterkte en succes. En hoop ook dat de leerkracht van Dirk jullie hierin steunt en jullie hierover goed contact hebben. Veel succes.

 • 13 augustus 2011 om 09:29 #2189
  mamasamm
  Bijdrager

  Respect! Het lijkt me echt een grote stap om nemen, ik hoop dat alles tot een duidelijk beeld komt!

 • 20 oktober 2011 om 07:08 #2542
  kais mama
  Bijdrager

  hoi, knap hoor om die hulp in te roepen. :applaus: alle respect daarvoor. is er og verbetering in de situatie?

 • 20 oktober 2011 om 08:29 #2543
  Sandra vL
  Bijdrager

  Ik ben ook wel heel benieuwd waar jullie nu staan!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.