Leonardo school

 • 26 maart 2013 om 08:40 #808
  Sandra vL
  Bijdrager

  Deze week is Julia een weekje meedraaien op de Leonardoschool! Ik hoop zo dat het allemaal goed zal gaan en ze nu ook eindelijk een definitieve datum krijgt dat ze daar volledig naar toe mag.
  De eerste dag is in elk geval erg goed gegaan. Ze heeft het super naar haar zin gehad en vertelde dat ze al een nieuwe vriendin had gemaakt :applaus:
  Het is wel even gek dat Julia niet thuis luncht. Ze heeft nu een continu rooster en eet op school. Gelukkig eten Charlotte en Anne-Lieke wel gezellig mee.

 • 26 maart 2013 om 08:47 #5451
  Sandra V.
  Bijdrager

  Wat een spannende week voor Julia….ik hoop dat het een leuke week gaat worden..daar is ze zo zoetjes aan wel aan toe..

  Kan me voorstellen dat je er ff aan moet wennen dat ze niet thuis komt voor een broodje…ik ben er al helemaal aan gewend…ik ben van 9 tot 3 kinderloos…nou ja, drie dagen in de week dan….gelukkig zitten er ook nog korte schooldagen in een week….hihihihi

 • 26 maart 2013 om 15:24 #5456
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Spannende week dus! Wat ontzettend fijn dat Julia het zo naar haar zin heeft gehad! Lijkt me dus een goede school voor haar, helemaal top! Ben benieuwd of ze dan ook snel echt daar heen mag… Maar we hopen op heel binnenkort natuurlijk!

 • 29 maart 2013 om 08:52 #5493
  Sandra vL
  Bijdrager

  Julia zei gisteren “Ik wil jullie bedanken dat jullie zoveel moeite hebben gedaan dat ik deze week naar de Leonardoschool kon. Dit was de leukste week uit mijn leven” Nu leeft Julia altijd erg in de emotie van het moment en ik hoop toch dat er nog meer geweldige weken in haar leventje zijn geweest, maar het geeft wel aan hoe ontzettend leuk ze het heeft gehad.
  Nu maar navragen hoe we verder gaan en hopelijk krijgen we eindelijk een definitief antwoord of en wanneer ze mag komen.

 • 29 maart 2013 om 11:56 #5494
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Nou in iedergeval een teken dat ze het echt heel erg naar haar zin heeft gehad daar 🙂 ik hoop dat ze snel ‘echt’ daar mag beginnen!

 • 9 april 2013 om 14:17 #5631
  trotsemamavan4
  Bijdrager

  is het een gewone basisschool??

  weet niet waarom maar wellicht dat het door de naam komt of ik niet mee ben hoor… maar vroeg me af of het een SO is of een gewone bs

 • 10 april 2013 om 07:01 #5662
  Sandra vL
  Bijdrager

  YES gisteravond laat is de mail binnen gekomen dat Julia na de zomervakantie mag starten op de Leonardoschool!! Ik ben zooo blij! :applaus: Nog 8 weken afzien op de “gewone” basisschool, maar het uitzicht op een oplossing is zo fijn. Na de meivakantie krijgen we nog een intake en horen we alle details.

  @trotsemamavan4 De Leonardoschool is speciaal onderwijs voor hoogbegaafde kinderen met een IQ boven de 130. Vaak zitten er kinderen die vast lopen in het reguliere onderwijs, zoals onze Julia.

 • 10 april 2013 om 07:23 #5663
  Mickey78
  Bijdrager

  Krijgen ze voor ze naar die school gaan dan een IQ test? Of doen de reguliere basisscholen daar al aan? Zag gisteren toevalling op het nieuws dat de leerkrachten vinden dat we al te veel vragen aan de kleuters. Mijn kleine man gaat pas over een jaar naar school, dus ik ben me al flink aan het oriënteren.

 • 10 april 2013 om 08:11 #5664
  trotsemamavan4
  Bijdrager

  merci sandra… fijn voor je meisje!! zal ze zich niet meer zo vervelen en zich meer op haar plek voelen…

  hoop dat dat voor onze jesse ook zo is.. hij staat nu 3de op de wachtlijst…. maar wachten duurt lang als je geen andere optie hebt..

 • 10 april 2013 om 09:55 #5673
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Wat fijn Sandra! Dat is nog eens fijn nieuws :yeah:

 • 10 april 2013 om 15:23 #5687
  Sandra vL
  Bijdrager

  @trotsemamavan4 Wij weten als geen ander hoe het is om te wachten…. sterkte, het valt niet mee!

  @mickey78 Op de basisschool is een handelingsprotocol hoogbegaafdheid. Daaruit kwam dat het zeer waarschijnlijk is dat Julia hoog begaafd is. Het is ook iets waar school mee gekomen is, wij hadden dit zelf nog niet bedacht. Wij vonden Julia gewoon lekker vlot. Pas toen ze hele dagen aan het huilen was en niet naar school wilde zijn we met school in gesprek gegaan.
  Een officiële IQ test wordt op de basisschool niet gedaan, die hebben we zelf bij de psychologiepraktijk uit laten voeren. Je hebt dat namelijk wel nodig om toegelaten te worden op de Leonardoschool, net als een observatieverslag van de test.

 • 11 april 2013 om 16:59 #5690
  fambloem
  Bijdrager

  Wat fijn zeg dat ze eindelijk kan beginnen.
  Hopelijk houd ze dan de laatste weken op haar ‘normale’ school nog even met plezier vol.
  Zodat ze straks met veel plezier op haar ‘nieuwe’ school kan beginnen.

 • 11 april 2013 om 18:14 #5694
  Sandra vL
  Bijdrager

  Ik had gehoopt dat Julia het beter vol zou kunnen houden, nu ze weet dat ze na de zomer mag starten. Het tegendeel is waar, ze gooit helemaal de kop dwars met “Ik wil NU al niet meer naar de Toermalijn” en ze is werkelijk niet te pruimen thuis :nee: Zo worden het nog negen lange weken…. zucht!

 • 12 april 2013 om 06:29 #5707
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Oh dat is niet leuk! Ze heeft zo’n mooi vooruitzicht! Nog 9 weekjes doorzetten Julia! Je kunt het! 😉

 • 5 augustus 2013 om 06:20 #6270
  Sandra vL
  Bijdrager

  Nog een week en dan is het zover: de scholen beginnen weer en Julia mag naar de Leonardoschool!

  We hebben de brief van het taxivervoer dit weekend binnen gekregen. Die tijden vallen mij eerlijk gezegd nog wel een beetje tegen… Julia wordt al om 07.45 uur opgehaald door het busje (school begint 08.30 uur) en om 15.45 uur wordt ze thuis gebracht (school eindigt 14.30 uur). Ik ben heel benieuwd hoe haar en ons dit gaat bevallen 😉
  Als het goed is komt de chauffeur nog kennis maken, maar ik heb nog niets gehoord. Ach we hebben nog een hele week 🙂

 • 6 augustus 2013 om 10:56 #6280
  MaMarieke85
  Bijdrager

  De tijd vliegt zeg! Spannend die taxi, hopelijk komt die chauffeur inderdaad nog even kennismaken, lijkt me wel zo fijn. En ik kan me voorstellen dat de tijden wel tegenvallen 🙁

 • 13 augustus 2013 om 09:41 #6299
  Sandra vL
  Bijdrager

  Julia heeft het gisteren geweldig gehad op de Leonardoschool, ze was razend enthousiast!! Haar hele snoetje straalde, ze was zo blij! Vanmorgen is ze dan ook vol goede zin in het busje gestapt. Ik hoop dat ze zo enthousiast blijft, mijn lieve Julia :verliefd: Vandaag zou ze voor het eerst Engelse les krijgen, daar wordt ze helemaal blij van!

 • 13 augustus 2013 om 16:58 #6302
  fambloem
  Bijdrager

  Fijn om te horen dat ze het naar haar zin heeft gehad !
  Onze kids genieten nog even van hun vakantie zolang het nog kan.

  En hoe beviel haar de reis in het busje ?

 • 13 augustus 2013 om 17:52 #6303
  Sandra vL
  Bijdrager

  Ze heeft de eerste twee weken geluk in het busje, de andere school is nog twee weken dicht waardoor ze een kortere reistijd heeft en ze maar met zijn 2tjes in de bus zitten. Nu bevalt het dus heel goed.

  Het is even spannend hoe het over twee weken zal gaan. Het blijkt dat er 3 kinderen van het speciaal voortgezet onderwijs bij in het busje komen. Dat betekent kinderen van 16,17 jaar oud met een meervoudige beperking of handicap. Dat vind ik wel heftig, we hebben al aangegeven bij de vervoerder dat we ons zorgen maken. Ze hebben het genoteerd en als het goed is horen we volgende week hier nog iets over. Er zit namelijk geen begeleider op de bus, alleen een chauffeur. Een kind van 6 is natuurlijk nooit opgewassen tegen een 16 jarige met verstandelijke beperking mocht die fysiek geweld bijvoorbeeld gebruiken en je weet ook niet wat die verbaal eruit gooien. De chauffeur heeft wel aangegeven dat ze de twee kleine kinderen bij zich voorin de bus zet.
  Vorig jaar was de route anders, toen ging het busje via een speciaal basisonderwijs. Dat is toch een hele andere situatie. Ik had liever gehad dat het busje nu nog via die school zou gaan. Maar even afwachten waar de vervoerder nog mee komt.

 • 14 augustus 2013 om 06:29 #6304
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Dat klinkt inderdaad wel als een spannende situatie. Hopelijk valt alles mee!
  Wel fijn dat jullie er gewoon over kunnen praten met de chauffeur en dat deze er ook rekening mee houdt.

  Wel fijn overigens dat het nu zo goed gaat, toppie!

 • 2 september 2013 om 06:54 #6372
  Sandra vL
  Bijdrager

  Uiteindelijk heeft het taxibedrijf besloten om de route te wijzigen en nu zit Julia bij alleen maar leeftijdgenootjes in de bus. Daar ben ik echt heel blij mee! Haar reistijd is ook nog eens flink verbeterd. Ze kan 25 minuten (!) later vertrekken en is 20 minuten eerder thuis.

  De school bevalt Julia trouwens echt super goed! Ze straalt helemaal en we hebben een compleet ander kind. Haar gedrag begint ook echt zichtbaar te veranderen, in positieve zin. Ze stuitert thuis nog wel van alle nieuwe indrukken, maar ze begint verantwoordelijkheid te nemen voor haar acties en zo zien we nog meer gedragsveranderingen. We hebben haar in jaren niet zo gelukkig zien, hoe heerlijk is dat! :verliefd:

 • 2 september 2013 om 12:48 #6375
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Oh wat geweldig! 😀 super zeg! 😀 :yeah:

 • 16 september 2013 om 12:25 #6475
  Nikkie
  Bijdrager

  Wat fijn dat Julia het zo goed naar haar zin heeft op de Leonardo school.
  Bij Juul op school zaten tot dit schooljaar ook 2 Praeditos klassen (voorheen was het Leonardo). Maar Door gebrek aan subsidie zijn ze moeten stoppen. Nu zijn er 2 plusklassen, maar helaas vanaf groep 5. Hier hebben wij voor de zomervakantie gesprekken over gehad met directeur. Hij heeft ons toen uitgelegd dat er kinderen in de plusklas zitten met niveau groep 5-6. Dus Juul mocht na de vakantie beginnen in de plusklas, 2 dagen plusklas de andere 3 dagen naar groep 3 maar daar krijgt hij stof van groep 4. Wij blij, juul blij, maar hij vond het ontzettend spannend (wat bij hem resulteerd in buikpijn). Hij vond de plusklas verschrikkelijk. Allemaal kinderen van groep 5-6, dus die zijn alweer een stuk verder. Die juf wist niet eens dat Juul zou komen. Het was echt nog veel te moeilijk voor hem. Juul was opstandig, klaagde van buikpijn en wilde niet meer naar school.
  Hij zit nu lekker in z’n eigen klas en doet mee met groep 4. Hij zit weer enigszins lekker in z’n vel.
  Ik heb ondertussen een gesprek met de directeur gehad en heb hem duidelijk gemaakt dat hij dit soort geintjes niet meer hoeft te maken. Wij waren echt boos.
  We zijn nu bezig om hem mee te laten doen met een training van ‘kiezel en druppel’. Om hem weerbaarder te maken. Hij moet ook leren dat iedereen fouten mag maken, dat het juist goed is om fouten te maken. Maar dat krijgen we er met geen mogelijkheid in.
  Maar uiteindelijk zal het wel goed komen…

 • 16 september 2013 om 14:14 #6476
  Sandra vL
  Bijdrager

  Jemig Nikkie, het is allemaal zo herkenbaar. Als ouder moet je zo voor je kind vechten… Goed dat je een training voor hem gaat doen! Ik moet wel eerlijk zeggen dat onze Julia moeilijk te vormen is. We hebben een jaar lang met haar bij de psycholoog gelopen en zelfs die kreeg geen grip op haar. Zodra ze door kreeg dat het spelen een doel had, zette ze haar hakken in het zand. De psycholoog verzuchte dan dat het net leek of ze weer voor het eerst was en ze nog niets geleerd had. Ik hoop dat jullie met de training succes boeken. Ik ben wel heel benieuwd, houd je ons op de hoogte?

  Wij zijn heel verbaasd dat ze op de Leonardoschool zo snel resultaat bij Julia boeken. Wij staan echt met open mond te kijken!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.