Mama’s onder elkaar

 • 13 maart 2012 om 16:58 #433
  kirby
  Bijdrager

  Lieve mama’s

  Ik moet even mijn verhaal kwijt..en ook graag even wat advies!
  Ik heb vanmiddag met dochterlief zo ongeveer alle lingeriewinkels gehad hier in omstreken voor een fatsoenlijke bh / bikini / badpak. Bikini of badpak was al helemaal een moeilijke opgave. 1 winkel die binnenkort nieuw spul binnen krijgt dus daar ga ik nu maar op wachten. Droegen jullie een speciaal zwangerschaps badpak? Of gewoon een bikini ? Ik ga iedere woensdag babyzwemmen.. maar het ouderen gehalte is daar ook erg hoog, dus om nou in bikini te gaan rond paraderen. Ik voel me fijner in een badpak denk ik.. alleen het badpak wat ik nu aantrek is wekelijks nog maar de vraag of ik het pas. Dus hard op zoek naar iets anders. Tips zijn meer dan welkom.

  Dan het volgende… wat droegen jullie voor bh / ondergoed tijdens de zwangerschap? Ik ben vanmiddag op zoek gegaan naar een fatsoenlijke bh. Twee weken geleden zei mevrouw nog u kunt wel in een 85B.. Terwijl ik dacht 85C te hebben. Vandaag stond ik in de winkel en toen bleek voor nu 85C wel goed te zijn. Maar zei mevrouw ook dat een meegroei foeilelijke zwangerschapsbh toch het verstandigst was en dan kon ik wel een 85D aan. Mijn god zover ben ik nog nooit gekomen… ik begon ooit met een 75B. En nu moet ik een zwangerschapsbh aan.. waarbij ik het gevoel heb dat ik puntvormige uitelkaarstaande borsten heb. πŸ˜₯ πŸ˜₯ πŸ˜₯
  Droegen jullie deze bh’s ook? Ik vrees dat er niet veel anders op zit.. aangezien je lijf toch nog behoorlijk wat zal veranderen. Bij de eerste was dat ook zo. Ik droeg toen vaak een sportbh.. dan was de vorm iets beter maar helaas zag je dan vaak wel bij de rand dat je een sportbh droeg. Ook niet het mooiste.
  Ik heb nu van de Livera 2 meegroeibh’s gekocht. Geen katoen..maar een beetje dat synthetische achtige spul.
  Qua ondergoed vind ik dat trouwens helemaal niks en draag ik liever katoen. Ik had van de hema van die zwangerschaps onderbroeken maar die zijn zo synthetisch als de pest. Droegen jullie zwangerschapsonderbroeken? Of string? Of normale onderbroeken? En van welk materiaal?
  Ik ben erg benieuwd.. voor nu ben ik in staat die bh’s terug te gaan brengen en dan mezelf toch nog maar in een beugel bh te ‘proppen’. Al vrees ik dat dit over een maand ook niet meer zal gaan.

  Ik ben erg benieuwd naar wat jullie droegen. Wel een beetje persoonlijk.. hopelijk willen jullie het met me delen.
  Alvast bedankt voor jullie adviezen.

  Groetjes Kirby

  P.s. ik wil ook weer borstvoeding gaan geven. Droeg van die katoenen voedingsbh’s van de hema (a-romantisch). Die waren nog het beste vond ik. Had ze ook van de prenatal.. zagen er leuk uit met zn synthetisch voorgevormd stuk.. maar het werkte voor geen meter! Voedingsbh adviezen zijn dus ook meer dan welkom!

 • 13 maart 2012 om 18:54 #3458
  Sandra vL
  Bijdrager

  Hey Kirby,

  Oh lastig is dat hΓ¨?! Het viel mij toen ook op dat reguliere lingeriezaken vrijwel niets hebben voor zwangeren. Sinds ik de Hippe Mama Club heb, ken ik twee leuke online lingerie zaken voor zwangeren, kende ik die maar toen ik zwanger was!! Het zijn Positielingerie.nlen Lingerie voor Twee. Ik heb net gezien dat ze in elk geval ook hartstikke leuke badmode hebben! En mocht je daar gaan bestellen, dan doe je mij een groot plezier om via mijn linkjes te bestellen πŸ˜‰

  Ik vond een badpak ook prettiger tijdens de zwangerschap. Voor bh’s heb ik toen een aantal meegroei bh’s gekocht bij een positiemodezaak. Toen ik er later bij wilde kopen, toen waren ze nergens meer verkrijgbaar… Ik zit te piekeren welk merk ik toen gekocht heb… ik kan er niet op komen. In elk geval heb ik toen ook het hele internet afgezocht naar een geschikte bh. HΓ¨ verdorie, waarom kan ik nou niet op het merk komen…. Als het mij te binnen schiet dan laat ik het nog wel even weten. Ik heb toen wel gelijk de variant gekocht die je ook tijdens de borstvoeding kon blijven gebruiken. Het zijn vaak dezelfde, meegroeiende bh’s, alleen dan met een klepje πŸ˜€

 • 13 maart 2012 om 18:56 #3459
  Sandra vL
  Bijdrager

  Oh ja, ik vergeet nog de strings. Ik heb toen zwangerschapsstrings gekocht bij de prenatal, die zaten super fijn! (en ze zijn betaalbaar ook fijn!)

 • 13 maart 2012 om 19:06 #3460
  kirby
  Bijdrager

  Van het merk Anita toevallig?
  Ja daar zat ik ook aan te denken.. had ik niet beter voedingsbh’s kunnen kopen.. dan heb ik twee in 1 zegmaar.
  Ik ga er nog een nachtje over slapen en anders breng ik ze morgen gewoon terug naar livera! En ik ga natuurlijk ook even op die sites kijken.
  Ik zag ook iets staan van noppies met korting.. ga ik ook nog eens naar kijken. Bedankt alvast voor je reactie!

 • 13 maart 2012 om 19:29 #3461
  Sandra vL
  Bijdrager

  Carriwell, dat is het merk! Ineens weet ik het weer πŸ˜€ Ik wou graag een bh zonder beugel, om het risico op een borstontsteking tegen te gaan. Deze bh vond ik wel heel fijn. Zij werken niet met cups maar met S t/m XL, ik vond ze wel wat klein vallen herinner ik mij nog en ik heb ze geruild voor een grotere maat.

 • 13 maart 2012 om 19:32 #3462
  Tamara
  Bijdrager

  Ik heb veel borstvoedingsbeha’s van noppies. VInd ik ideaal, ze zien er leuk uit, veel ruimte met voeden en ze zijn voorgevormd.. dus niks te zien
  Tijdens de zwangerschap heb ik gewoon normale bh’s gedragen (maatje groter) dat werkte voor mij prima.. vanaf ongeveer 30 weken zwangerschaps bh’s.
  Heb ook gewoon mijn eigen strings/hipster gebruikt.. heb wel een stuk of 4 van die hoge zwangerschaps onderbroeken gekocht, dat zat dan onder een jurkje ofzo net wat lekker met die dikke buik.

  http://www.prachtigzwanger.nl Hier hebben ze leuke/leukere zwangerschapslingerie.

 • 13 maart 2012 om 19:36 #3463
  kirby
  Bijdrager

  He sandra,

  Ik heb het even bekeken. Deze zijn gelukkig betaalbaar. Man wat zijn bh’s duur!! Ongelofelijk.
  Ik wil ook graag zonder beugel. Had je wel nog wat steun aan de bh?
  Ik vind ze er wel mooi uit zien.. weet niet of jij ze toen ook zo had.. maar deze zien er uit als een soort strook over je borsten. Beter dan die ik nu heb liggen van Livera.

  Ik ga nog eens even naar het materiaal kijken want ik heb het liefst katoen.

  Bedankt voor je tip!

 • 13 maart 2012 om 19:51 #3464
  Sandra vL
  Bijdrager

  Ja, ik had wel steun aan de bh, maar dan moet de maat inderdaad wel precies goed zijn. Als ze te klein zijn, dan zit het veel te strak (ik had er uiteindelijk 1 die ik in het begin van het voeden toch niet meer aan kon, die zat echt te strak) en als ze te groot zijn dan heb je er geen steun aan. Het is even zoeken wat de goede maat is. Ik heb toen alsnog een andere maat (groter) bij besteld. Maar goed, ik heb net na de geboorte ook zo belachelijk veel melk en daarmee mega borsten ;).
  Volgens mij waren die Carriwell van biologisch katoen en lekker zacht. Maar je hebt gelijk dat het allemaal mega duur is 😯 daarom vond ik het ook fijn om bh’s te kopen waar je later ook mee kunt voeden, anders kun je twee keer alles aanschaffen.

 • 14 maart 2012 om 12:36 #3470
  Sandra V.
  Bijdrager

  Ik moest er ff over na denken…maar ik had zwangerschapsondergoed van de hema. Ik heb in het verleden een borstverkleining gehad en of het van invloed was weet ik niet maar mijn borsten werden niet echt heel veel groter. Ik groeide net mijn eigen bh’s uit..maar kon met de zwangerschapsbh’s van de hema goed uit de voeten.

  Ik had gewone zwangerschapsonderbroeken…ik vond juist de strings niet zo prettig zitten.

  Met zwemmen had ik gewoon mijn bikini aan. Vond ik zelf veel prettiger…en het maakte mij niet uit of er naar mijn buik werd gekeken. Nu moet ik wel zeggen dat ik eigenlijk nooit een badpak aan heb…maar altijd een bikini heb gehad. En…hoe groot je buik ook word…die bikini blijft passen (al werd het op het laatst wel wat spannend met het bovenstukje hihihihi).

 • 14 maart 2012 om 15:37 #3473
  ssuuzz
  Bijdrager

  Wat is er leuke lingerie te vinden, maar inderdaad is het vaak erg prijzig.
  Zelf heb ik 2 bh’s van boob gekocht, fast food bh, hoe toepasselijk πŸ˜‰
  Ze zijn helaas niet van katoen, maar ze zitten heerlijk. Ook deze zijn in maten s/m/l/xl en met tussenstukje voor als je (even) wat voller wordt.
  Misschien heb je er wat aan. Ik ga zelf nog even kijken naar de andere tips die hier gegeven worden, want een beetje leuke/aantrekkelijke lingerie mag er ook wel weer eens komen πŸ˜‰

 • 15 maart 2012 om 15:00 #3477
  kirby
  Bijdrager

  Super bedankt voor jullie adviezen!!
  Ik heb een medela positie/sport/voedings bh besteld.. ben erg benieuwd hoe en of die past. Is altijd een gok zo online.. maar je vindt veel meer online dan in de winkels.
  En van die mega sexy (katoenen) zwangerschapsonderbroeken. Ik heb ze nu ook van de hema… polyamide spul.. nou ik vind ze verschrikkelijk zitten! Dus nu deze in katoen. Ben erg benieuwd.
  Zag ze ook bij de wibra in de aanbieding.. maar ik dacht is het dat niet een keer in de was en dan met gaten eruit? Ik heb eigenlijk nooit ondergoed daarvan.
  We zullen het zien. Hopelijk kan ik een beetje comfortabel de zwangerschap door… die van die livera zijn in ieder geval terug gebracht (door manlief πŸ˜€ ). Die waren wel zo lelijk.. ben benieuwd naar de Medela bh!

  Groetjes en in ieder geval nogmaals bedankt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.