Mama’s van oudere kindjes?

 • 26 september 2012 om 08:16 #601
  Hke
  Bijdrager

  Hoi allemaal

  Ik lees hier vaak blogs van jonge mama’s. Het is super om te lezen over dat nieuwe jonge leven, maar wij zijn daar al een hele tijd uit.
  Ik heb een zoon van 9 en een dochter van bijna 6.
  Onze dochter is er eentje met een speciale handleiding, zij is autistisch, en dat werd pas vorige zomer na een hele lange zoektocht vastgesteld.
  Als moeder weet je, dankzij ons instinct denk ik πŸ˜‰ , dat er iets anders is aan je kindje. Ze sliep ook niet door, 10-15 keren per nacht moest ik opstaan om haar uit nachtmerries te halen en te sussen.
  Ik ben zelf ook chronisch ziek, en het ziekenhuis waar ik in behandeling was vond het helemaal niet normaal hoe ze reageerde en uiteindelijk zijn zij het geweest die de doorslag gaven en ons doorstuurden naar het slaapcentrum in datzelfde ziekenhuis. En toen ging de bal aan het rollen…
  Nu… 5 jaar later, na veel bloed, zweet en tranen hebben we thuisbegeleiding, heeft ze een speciale extra juf op school, kan ze gelukkig op de normaalschool blijven, en is de rust min of meer teruggekeer.

  Broer is een hele lieve jongen, beetje hoogsensitief, hoogbegaafd maar heeft er zelf niet zo veel last van (alleen is school best saai soms πŸ˜€ ), een voetbalwonder blijkbaar al ken ik er niet veel van en zijn we er ook niet zo veel mee bezig en laten we hem maar wat doen in een klein clubje want er zijn er genoeg die gaan zweven al van kleinsaf….

  En ik ben een mama van 33, getrouwd met de papa van de kindjes.
  Onverwacht moest ik stoppen met werken 3 jaren geleden, maar hopelijk kan ik binnenkort weer aan het werk. We werken er volop aan :goedgedaan:

  Ik heb een blogje opgestart een aantal dagen geleden, maar daar staat natuurlijk nog niet zo veel op. Bedoeling is de dagdagelijkse dingen op te vertellen.

  Ik hoop hier nog meer mama’s van grotere kindjes te leren kennen!

  Groetjes
  :zon:

 • 26 september 2012 om 09:21 #4203
  Sandra vL
  Bijdrager

  Je hebt helemaal gelijk dat we meerdere blogsters hebben met een baby in huis. Toch zijn er ook diverse blogsters met grotere kinderen, juist om de balans op de site te houden. Zo is er Wanda met haar jongens van 7 en 9 jaar. Marjolein met haar jongens van 7 jaar en 4 jaar. De kinderen van Jet zijn 9 jaar en 7 jaar. Max van Laura is 5 jaar. Geertje heeft drie kinderen van 5, 3 en 1 jaar. En niet te vergeten mijn eigen blogs over mijn kinderen van 7, 5 en bijna 3 jaar. Terwijl ik dit op zoek, zie ik zelf ook hoe diverse de leeftijden van de kinderen van onze blogsters zijn.

  Jouw blogs zijn natuurlijk ook van harte welkom op het forum. Heb je gezien dat je bij “Bloggen” op het forum zelf blogs kunt posten. Ik ben heel erg benieuwd naar jouw allerdaagse verhalen! Het klinkt namelijk als een heel bijzonder gezin, het zal vast niet altijd even makkelijk zijn met de problemen waar jullie tegenaan lopen.

 • 27 september 2012 om 07:05 #4209
  Hke
  Bijdrager

  Super! Ben benieuwd naar de verhalen :applaus:
  Als je ergens nieuw aankomt dan ken je de mensen nog niet he πŸ˜€
  Straks na de wasjes en de plasjes eens bijlezen πŸ˜‰

 • 27 september 2012 om 15:46 #4212
  Sandra V.
  Bijdrager

  Ik vind de verhalen over de jongste kindjes nog steeds leuk om te lezen…maar ook wij zijn die tijd inmiddels voorbij. Onze meiden zijn 5 en 7 jaar…en dan loop je toch weer tegen heel andere dingen aan.

  Leuk dat je ook blogt, ik schrijf hier ook zo nu en dan een blog (kom je vanzelf tegen in de rubriek bloggen).

  Ik ben getrouwd met een vrachtwagenchauffeur, zeg soms wel eens dat ik part-time alleenstaand ben πŸ˜› , ik ben nl. door de weeks altijd met de meiden alleen en soms (de laatste tijd wel wat vaker) is hij 2 weken achterelkaar weg…

  Ik ga zeker je bloggen lezen

 • 9 februari 2013 om 12:59 #4711
  NatasjadeV
  Bijdrager

  Ja hoor, ik ben ook mama van oudere kinderen en wel van 3 meiden. De oudste is 11 , middelste 9 en de jongste is 3. Erg leuk die 3 fases en ik vind het ook nog steeds leuk om de baby verhalen van anderen te lezen. En ook om af en toe een tip te geven, want ik vond het zelf ook zo’n moeilijke tijd soms. Dan is het heel prettig om een goede tip te krijgen. Nu wordt er bij oudere kinderen wel eens gezegd, hoe groter de kinderen, hoe groter de problemen, maar dat heb ik gelukkig nog niet ervaren. Oei,meteen afkloppen natuurlijk.. De oudste begint wel echt een tiener te worden, maar dat is tot nu toe nog wel aandoenlijk en snel opgelost. Daarna is ze ook weer erg lief dus een puber is het nog niet.. Ik vrees wel het ergste, want ik was zelf vanaf mijn 12e tot mijn 18e constant in discussie met mijn vader en dat was een hele ongezellige periode! Dus ik zit er natuurlijk wel een beetje op te wachten tot minstens 1 van de 3 flink gaat puberen. Met mijn vader als lachende 3e;) Mijn man was wel een voorbeeldkind dus wie weet dat dat scheelt? Ik houd jullie op de hoogte van de perikelen!

 • 9 februari 2013 om 18:24 #4715
  MaMarieke85
  Bijdrager

  En ik ben babymama, nou ja dreumesmama, die het ook heel leuk (en interessant) vind om verhalen van oudere kindjes te lezen πŸ˜‰
  Heerlijk die diversiteit! Juist gezellig toch? Lekker vanalles!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.