Mijn dochter naar het KDV!

 • 9 augustus 2011 om 19:15 #187
  kirby
  Bijdrager

  Welcome to the world.. als je aan mijn kind komt, kom je aan mij!

  Ja mama’s ik kan er ook over mee praten. Jaren ben ik gewaarschuwd door mijn moeder.. wacht maar totdat je zelf kinderen hebt!! Dan zul je het wel zien.. en ik maar denken dat mijn moeder gek was omdat ze gewoon gelijk wilde hebben. Sinds mijn dochter geboren is kan ik met mijn moeder mee praten..

  Welkom op het KDV. Dit is de groep waar jullie dochtertje straks komt. Ik met mijn dikke buik en groot enthousiasme de hele ruimte en leidster in mijn geheugen geprint (ik heb nogal oog voor detail en weet zelfs nog wat die leidster die dag droeg). Hier zou onze dochter straks in de box liggen. Dit was natuurlijk de beste groep op het KDV en met de leukste leidsters.
  6 maanden later toch wat verandering in de dagen..en niks meer gehoord van het KDV. Ik ben zelf leerkracht en neem dan met dat soort dingen ook graag het heft in eigen handen. Dus ik maar eens even bellen hoe het zat met wendagen.. want de vakantie zat er aan te komen en ik wilde dat toch graag gepland hebben.
  Hoe heet ze ? Lois?? Ow… Mevrouw wat is haar achternaam? Ja die ja! Ow ja. idd dat is wel handig om dan even af te spreken ja. Verder geen intro of iets. Gelukkig heb ik zelf wat ervaring in het basisonderwijs en weet ik hoe het ongeveer gaat. Oke, afgesproken.
  Eind van de dag word ik nog even terug gebeld met de mededeling mevrouw u dochtertje komt op een andere groep ivm de verandering van dagen! Wat??? Mijn dochter op een andere groep?? No way dat ik hier in mee ga.. het enige wat ik heb kunnen onthouden is de leidsters en de groep waar ze nu niet meer komt! Help!!
  Dus ik de volgende dag het planningsbureau gebeld dat niet mijn dochter maar IK hier niet blij mee was. Ja oke u heeft ook wel gelijk.. ouders moeten vaker langer wennen dan de kinderen. Vooruit dan maar, ze is nu toch nog niet geweest dus laat het dan zo maar staan.
  Dan nog even gemeld dat ik niet zo blij was met de afspraken m.b.t. de wendagen.. dat ik zelf had moeten bellen..en ze dan niet weten wie mijn kind is! Hallo, het is wel mijn dochter hoor!! De volgende dag werd ik netjes terug gebeld door de vestigingsmanager.. nee mevrouw u heeft gelijk. Het komt allemaal goed.. alle papieren zijn in orde en de leidster weten nu ook dat L. komt. Oke…. ik wacht het rustig af.

  Daar gingen we dan.. begin augustus ons dochtertje 5 mnd voor het eerst naar het KDV. Papa en mama mogelijk nog zenuwachtiger. Erger nog Lois had nergens last van. Komen we daar binnen. Hallo (??) Hoe heet ze? Ow komen jullie voor een wendag/intake? Ow nou ik ga even kijken waar de papieren zijn. Komt weer terug.. hoe heet ze? Er ligt niks klaar.. nou ik ga even de papieren bij elkaar zoeken hoor. Weer 10 min. later hoe heet ze met der achternaam? Nou inmiddels stond mama natuurlijk te koken!!! Papa is altijd de wat meer relaxed papa.. maar ik kan echt niet tegen dit soort dingen!! Dus ik.. jullie wisten niet dat we kwamen?! Nee,ja.. de vakantieperiode blablabla. Als leerkracht kan ik toch ook niet zeggen bij een nieuw kind.. ja het is druk met sinterklaas of kerstperiode en daarom wist ik niet dat er een nieuw kind in mijn klas kwam?!
  Dan nog een paar vragen over borstvoeding… hoeveel krijgt ze? Hoe vaak per dag? Allemaal vragen waar ik zelf ook nog niet echt antwoord op weet. En dan niet helpen ofzo.. of mij geruststellen.. nee een leidster die zegt nou ik weet er niks van want ik heb alleen maar flesvoeding gegeven!
  Dat is lekker je kind achter laten.. jullie kunnen wel raden wat ik de volgende dag heb gedaan.

  De vestigingsmanager was op vakantie.. oke dan maar de regiomanager. Dan is iedereen in ieder geval gelijk goed op hoogte van de gang van zaken! Ja mevrouw u heeft helemaal gelijk.. dat had niet zo mogen lopen. Nee ik heb zelf ook borstvoeding gegeven en dat moet je als het lukt en je ervan geniet toch zo lang mogelijk volhouden. Ik ga het bespreken en we gaan hier iets aan doen. U wordt volgende week terug gebeld voor de eerst volgende wendagen. Prima. Netjes terug gebeld.. en ja hoor, vandaag stonden de dames keurig ons op te wachten! Hallo lois.. welkom lois.. wat fijn dat je er bent lois! Hoi ik ben …. allemaal netjes een hand gegeven. Het bakje voor L. stond klaar en ze werd netjes opgevangen. Oke.. het was misschien over duidelijk dat de dames op hun donder hadden gehad maar het was wel een stuk prettiger je kind achterlaten! Daar had ik het toch allemaal voor gedaan?
  Ik vond het nog best wel moeilijk om mijn dochter achter te laten. Ik heb niet gehuild maar wel drie keer geslikt. Een lege maxi cosi in de auto was ook wel een beetje vreemd.. maar aan de andere kant moet ik het ook maar positief bekijken en leert ze hier vast ook veel van. EN.. misschien is het nog zo gek voor mama niet om hier maar gelijk aan te wennen! Ouders (mama’s?) zijn tenslotte minder flexibel dan kinderen ;).

 • 10 augustus 2011 om 15:03 #2163
  Sandra vL
  Bijdrager

  Jeetje wat een verhaal!! Ik herken het deels wel. Charlotte is toen ook zomaar naar een andere groep gezet en daar kwam ik tijdens de intake achter! Ik was in tranen toen ze het zei, het was namelijk een verticale groep, terwijl ik heel duidelijk aangegeven had dat ik dit niet wou. Ik had het op het inschrijfformulier moeten zetten, terwijl daar op het formulier niet om gevraagd wordt. Ik had het alleen mondeling aangegeven en dat was niet goed genoeg. Heel apart.

  Gelukkig kon het nog veranderd worden, al bleek op 1 dag geen plaats te zijn. Oma heeft toen tijdelijk extra opgepast, tot er wel plek was.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.