Moeders hebben maar 17 minuten per dag voor zichzelf

 • 8 februari 2014 om 14:35 #891
  Sandra vL
  Bijdrager

  Door de combinatie van een betaalde baan, het huishouden en de zorg voor de kinderen, blijken moeders het zo druk te hebben dat de dagelijks maar 17 minuten voor zichzelf hebben.

  Dat blijkt uit een onderzoek onder tweeduizend moeders, zo meldt de Daily Mail.

  Vrouwen blijken nog steeds 80 procent van het huishouden voor hun rekening te nemen, waardoor de gemiddelde moeder elke week nog geen anderhalf uur voor zichzelf heeft. De helft van de ondervraagde moeders zegt soms wekenlang helemaal geen tijd voor zichzelf te hebben.

  Drie kwart van de vrouwen zegt dan ook het gevoel te hebben alleen voor andere mensen te leven. Twee derde is van mening dat hun partner veel te weinig doet aan het huishouden.

  Hobby’s

  De helft zegt nooit tijd te hebben voor hobby’s en alleen rust te kunnen vinden in hun slaapkamer. Meer dan de helft zegt al blij te zijn als ze ongestoord naar hun favoriete televisieprogramma kunnen kijken.

  Zeven op de tien vrouwen zeggen dat hun partner veel meer vrije tijd heeft gedurende de week. Ruim 20 procent ergert zich daar aan. Drie kwart van de vrouwen denkt altijd aan klusjes die nog gedaan moeten worden en ruim 40 procent is ’s avonds al aan het plannen voor de volgende dag.

  Als de moeders tijd voor zichzelf hebben, lezen ze het liefst een boek. Ook een kop thee drinken, televisie kijken, winkelen of een dutje doen zijn populair.

  Bron: Nu.nl

 • 8 februari 2014 om 14:42 #6969
  Sandra vL
  Bijdrager

  Herkennen jullie dit of heb je meer / minder tijd voor jezelf? En waar ik persoonlijk nieuwsgierig naar ben, valt sporten onder ‘tijd voor jezelf’? Voor een deel is dit natuurlijk hartstikke leuk, maar tegelijk ook hartstikke nodig en dus ook wel een beetje verplichte kost 😉

  Als ik mijn sporttijd mee reken, dan kom ik twee keer in de week op een uurtje tijd voor mijzelf uit. Buiten het sporten heb ik maandag t/m vrijdagavond 0 tijd voor mijzelf. Op vrijdagavond om half negen als de kids op bed liggen, dan begint de “me-time”. Hetzelfde geldt voor de zaterdag 😉

 • 10 februari 2014 om 07:18 #6971
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Haha, tsja ik denk dat ik er in het begin niet aan toe kwam hoor, zelfs geen 17 minuten haha! Maar inmiddels is het wel meer. Voornamelijk ’s avonds dan heb ik de mogelijkheid even wat voor mezelf te doen, of dat nu tv kijken/ film kijken is of een spelletje spelen of wat lezen maakt niet zo veel uit. Sporten, hmmm…. Ik zou zeggen van wel, je doet het immers voor jezelf… Maar ik ben geen sportmens en heb er ook niet echt plezier aan (al ligt het aan wat ik doe hoor!)

 • 14 februari 2014 om 10:56 #6988
  cindycindy
  Bijdrager

  Herkenbaar artikel hoor. Als mijn kind op bed ligt, moet ik nog zoveel doen…. Ik heb standaard altijd een lijstje op tafel liggen met allemaal klusjes die ik af moet vinken maar er komen er steeds meer klusjes bij dan eraf gaan helaas!!
  Soms kan ik wel tv kijken ’s avonds maar niet zo lang doordeweeks. Mijn kind gaat pas slapen om half 9 en om half 10 sta ik alweer de lunchpakketten voor iedereen te smeren en ga ik naar bed. Een uurtje per dag heb ik dan voor mezelf ’s avonds maar als ik op de bank zit voor de tv, doe ik vaak ook nog de administratie erbij, achterstallige mails wegwerken, kleding repareren etc. En overdag weer naar het werk toe, poeh, en als ik ’s middags uit mijn werk kom: opruimen, wassen draaien, eten koken, kind helpen met huiswerk etc. Het is niet anders maar soms verlang ik terug naar het puber zijn, lekker op je kamer hangen en soms gewoon een boek lezen of even helemaal niets doen….

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.