Moeheid in derde trimester

 • 20 april 2012 om 09:58 #463
  Anja
  Bijdrager

  Hoi allemaal,

  Aan het begin van mijn zwangerschap (rond week 5 en 6) was ik erg moe. Hierover lees je vaak in boeken en bladen. Maar ik moet zeggen dat ik nu (ik ben inmiddels 30 weken zwanger) weer erg veel last heb van moeheid. Ik werk 24 uur per week (helpdesk, dus zittend werk) en fiets 4 dagen in de week naar mijn werk toe (ca. 40 min. heen en 40 min. terug). Ik weet wel dat ik erg eigenwijs ben hoor. Ik neem snel teveel hooi op m’n vork (nog even boodschappen doen, nog even de wc schoonmaken etc.). Nu gaat natuurlijk ook de buik echt meewegen en slapen is niet altijd even makkelijk (buik in de weg, maagzuur, licht slapen, rugpijn). Mijn vriend helpt me erg goed hoor en ik probeer ook werk uit handen te geven, maar ja… Is die moeheid in de laatste maanden normaal? Hebben meer vrouwen hier last van? :kweenie:

 • 20 april 2012 om 14:12 #3753
  Sandra V.
  Bijdrager

  Ik was ook wel moe in de laatste weken…tenslotte wordt de buik groter en loopt het allemaal net wat minder prettig. Maar je moet ook wel blijven luisteren naar je eigen lichaam. Het kan ook een teken zijn dat het tijd is om wat rustiger aan te doen….dus niet even snel nog dit of dat doen..

  En wat je zegt…slapen gaat ook niet lekker meer. Ik sliep op het laatst zelfs maar een uur of 4 per nacht…dan weet je wel waar de moeheid vandaan komt šŸ˜€ .
  Tja…en de laatste loodjes wegen nu eenmaal het zwaarst…

 • 21 april 2012 om 07:07 #3756
  Sandra vL
  Bijdrager

  Heel herkenbaar! Eigenlijk is de periode van zo’n 18 tot 28 weken het fijnst, dan is vaak de misselijkheid en de moeheid verdwenen en ben je nog mobiel. De laatste loodjes wegen het zwaarst, je kunt inderdaad minder goed slapen en de buik begint echt in de weg te zitten.
  Bij mij heeft de moeiheid wel per zwangerschap erg verschilt. Ik heb het meeste last van vermoeidheid gehad bij de eerste zwangerschap van Charlotte. Bij Julia had ik er totaal geen last van en bij Anne-Lieke wel weer een beetje.
  Bij Charlotte lag ik vrijwel elke avond op de bank in slapen, kon ik gewoon mijn ogen niet open houden. Dat heb ik normaal echt nooit!

 • 21 april 2012 om 18:14 #3758
  Anja
  Bijdrager

  Dank voor jullie reacties! Tsja, eigenlijk is moeheid ook wel logisch. Gisteren heb ik gewerkt en zijn we ’s avonds naar een voorstelling geweest de school waar mijn schoonzusje les geeft. Vandaag uitgeslapen en ik dacht dus lekker in huis te rommelen… Krijg ik de verrassing van mijn leven! Een surprise babyshower! Echt zo lief en leuk! :hearts: Luiertaart, cadeautjes, slingers, lekkere hapjes… Alleen ben ik nu kapot. Voel me ziek en heb hoofdpijn. Rest van de avond met mijn man op de bank dus, haha! :hart:

 • 22 april 2012 om 06:32 #3759
  Sandra vL
  Bijdrager

  @anja Wat een ontzettend leuke verrassing!! Nu weer een beetje bijgekomen?

 • 23 april 2012 om 11:06 #3765
  Anja
  Bijdrager

  Gistermiddag nog naar de film geweest omdat we gratis kaartjes hadden gewonnen en vanochtend controle bij de verloskundige gehad (alles was goed). Maar ik ben wel op tijd gaan slapen. Tussen de bedrijven door maar rustig aan doen.

 • 23 april 2012 om 18:21 #3767
  kirby
  Bijdrager

  Heel herkenbaar!!
  Ik ben nu 24 weken.. Maar had vorige week nog een enorme dip!
  Na 17 weken ziek/zwak en moe dacht ik de hele wereld weer aan te kunnen maar dat viel vorige week toch wel even tegen. Ik had teveel gedaan en stond weer kotsend boven de wc. Ik kon niks meer en eigenlijk alleen maar in bed liggen. T teken dat ik t toch ook wat rustiger aan moet doen.
  Dus ook met 24weken hebben zwangeren vrouwen dit hoor… Leuk dat je verrast bent trouwens!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.